Skip to content

06.04.2017 | Nota de premsa del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

  • El Col·legi de Treball Social lliura els reconeixements a la trajectòria professional i a la significació del treball social en el moment actual en el marc de la commemoració del Dia Mundial del Treball Social
  • El bagatge de les dues guardonades es caracteritza per la diversitat d’àmbits i funcions desenvolupades: mediació, salut, justícia, acompanyament individual i grupal, ajuda mútua, àmbit acadèmic…

Ahir a la tarda el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya va lliurar en un acte celebrat a Barcelona les Medalles d’Or 2017 en reconeixement a la professió. En el marc de la celebració del Dia Mundial del Treball Social, Maria Eulàlia Fontanals i Pepita Rodríguez han rebut la Medalla d’Or a la Trajectòria Professional i a la Significació del Treball Social en el moment actual, respectivament. Es tracta de la vuitena edició dels guardons, que des de 2016 es concedeixen en aquestes dues modalitats.

L’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona  va acollir l’acte, que després de la benvinguda per part de les autoritats —Josep Muñoz, gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; Ricard Fernández, gerent de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de laGeneralitat de Catalunya; i Núria Carrera, degana del Col·legi de Treball Social—,  va comptar amb una conferència sobre els desafiaments del treball social a càrrec de Cristina De Robertis, docent i investigadora internacional.

treballsocial_medallador_eulaliafontanalsMaria Eulàlia Fontanals, Medalla d’Or 2017 a la Trajectòria Professional, és treballadora social de l’ONCE des de 1986 i ha desenvolupat la seva tasca a Huelva, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès i Barcelona, on actualment realitza treball individual, familiar i grupal. Anteriorment havia treballat al Tribunal Tutelar de Menors i és també professora associada a la Universitat de Barcelona, mediadora familiar, i terapeuta familiar i de parelles. Ha exercit la tasca docent a diverses institucions, entre elles el propi Col·legi de Treball Social, i és voluntària del Telèfon de l’Esperança.

treballsocial_medallador_pepitarodriguezPepita Rodríguez, Medalla d’Or 2017 a la Significació del Treball Social en el moment actual, és treballadora social de l’ICS a l’Hospital General de La Vall d’Hebron i forma part de diversos EAPs (Cas Antic, Jaume Soler, Can Mariner, Poble Sec i Casernes). Va ser responsable de l’Àrea de Treball Social de l’Àmbit de Barcelona ciutat durant nou anys i és també mediadora familiar i professora associada a la Universitat de Barcelona i a l’Institut d’Estudis de la Salut, així com consultora màster de Treball Social Sanitari de la UOC. En l’actualitat és membre del Consell Assessor de la Revista de Treball Social i ha publicat nombrosos articles en diverses publicacions especialitzades. És autora del blog  En trànsit pel Treball Social Sanitari.