PHOTOCALL.ai24.02.2020 | Organitza FEDAIA

Amb motiu dels pressupostos presentats pel Govern per al 2020 i després d’haver establert contactes amb representats polítics, la federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència FEDAIA impulsa tot un seguit de mobilitzacions durant tres setmanes.

Denuncia la “situació límit” amb què es troben les entitats, amb afectacions a l’atenció a la infància, un augment de la precarietat professional, la dificultat de sostenir-se i el deteriorament dels serveis. Reclama als grups polítics que presentin una esmena que serveixi per dotar l’atenció a la infància vulnerable d’almenys 90 milions d’euros per revertir els deu anys de pèrdues i 40 milions més per al desplegament del model SIS.

“Demanem revertir aquesta dècada perduda per poder omplir les motxilles dels infants i adolescents, d’eines   i   instruments,  per   garantir   els   seus   drets   i   prevenir   situacions   de   risc   d’exclusió  i d’oportunitats”, expressa el manifest ‘Omplim les motxilles!’ que dona nom a la campanya de mobilitzacions.

Aquests  increments  han  de  permetre  resoldre  els  tres  principals  problemes  que  la federació, formada per un centenar d’entitats, ha denunciat: destinar  més  recursos   per   garantir  el   compliment  dels  drets  de  la  infància   en  situació   de vulnerabilitat;  actualitzar  les  condicions  laborals  dels  professionals;  i  contribuir  al  sosteniment  de les entitats i dels projectes i serveis que portem a terme.

La campanya s’ha presentat avui a les 12h a la plaça dels Àngels de Barcelona.

Manifest (PDF)

 

Recommended Posts