20181005_Esperanzah05.10.2018 | Organitza Associació GATS i Fundació Cívica Esperanzah!

El Festival Esperanzah! celebra el seu desè aniversari amb un projecte més útil socialment: aportarà més recursos a projectes d’impacte social, reforçarà la seva aposta per l’economia solidària i per la feminització de la nostra societat. Tindrà lloc de l’11 al 14 d’octubre al Parc Nou Riu Xúquer d’El Prat de Llobregat

20181005_esperanzah-es-muher-cartel-12-octubreUn dels esdeveniments més destacables de la programació són les més de quaranta actuacions del 12 d’octubre, el 100% d’aquestes les protagonitzaran dones. És la la Campanya ‘El 12 d’octubre, Esperanzah és Muher’, un moviment de dones artistes liderat pel col·lectiu Arte Muhé i Amparo Sanchez. El festival denuncia, així, que dels deu festivals més importants de l’estat, només un 13% dels participants han estat dones.

A més, el Festival Esperanzah! inicia un procés per convertir-se en una cooperativa de transformació a través de la cultura, un moviment que integri artistes, festivals, entitats, administracions públiques, periodistes i altres col·lectius, sota un innovador model de governança i participació. Després d’aconseguir destinar més de 300.000 € a projectes socials durant els 3 últims anys, l’Esperanzah! es prepara per aconseguir durant el 2018, 200.000 € per destinar a projectes com el de Proactiva Open Arms, El Cor Safari, La Fundació Vozes o la creació de projectes cooperatius al barri de Sant Cosme.

Gràcies al voluntariat i a la cooperació amb administracions públiques i empreses, l’Esperanzah! pot destinar el 100% de l’import de les seves entrades i excedents a projectes d’alt impacte social, cultural, comunitari o ambiental.

 

Recommended Posts