30.08.2013 | El festival Esperanzah!, impulsat per l’entitat social Gats d’El Prat de Llobregat, arriba aquest setembre a la seva 5a edició apostant “per la justícia social i el respecte a les persones i al medi ambient, utilitzant el potencial de la música i de la cultura per agitar consciències i mobilitzar en pro d’aquest imprescindible canvi”. L’objectiu és que, “a través de la cultura i la reflexió, moltes persones coneguin, aprenguin, comparteixin i gaudeixin de debats sobre temes que ens afecten, com la sobirania alimentària, la justícia climàtica, el dret al treball, la iniciativa Xarxem el Delta o la negativa al projecte d’Eurovegas”.

Es tracta d’un festival “sostenible en tots els sentits, on tothom hi té cabuda: nens/es, joves, adults, embarassades, persones amb mobilitat reduïda i persones grans. Un festival que s’autogestiona amb la col·laboració de voluntaris/es, músics, tècnics, treballadors ….” i que al seu web destaca “el potencial d’un esdeveniment com Esperanzah! a l’hora de crear ocupació. No és una feina estable, perquè un festival té una durada determinada, però el 80% del pressupost del festival per a l’any 2013 (30.213 €), es destinarà a crear ocupació de manera directa o indirecta i només el 20% es destinarà a partides tècniques, amortitzacions o despeses financeres. Moltes de les despeses d’aquest 20% es realitzen a través d’empreses i entitats d’economia social com Coop57 o Arç Cooperativa”.

La transparència és un dels principis del festival (veure ‘Els comptes clars’), que enguany ha recorregut a un sistema de finançament mitjançant un aval mancomunat, #avaloesperanzah, en col·laboració amb Coop57.  La programació inclou concerts, paradetes d’entitats i artesans, activitats familiars en un espai infantil permanent, xerrades, conferències i exposicions de temes socials i reivindicatius.

 

Recommended Posts