20181113_Fira-contractacio-publica13.11.2018 | Organitza Ajuntament de Barcelona

La I Fira de Contractació Pública de Barcelona tindrà lloc el dimarts 20 de novembre de 9.30 a 14h al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Es tracta d’un espai de trobada entre l’Ajuntament i els seus potencials proveïdors. L’objectiu és promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible i impulsar la participació de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques.

Es tracta d’una iniciativa pionera a Europa que mostrarà una previsió anticipada dels principals contractes a licitar en els propers 2019 i 2020. En total s’exposaran 79 futurs contractes per un import superior als 540 milions d’euros.

Els contractes es troben agrupats en set estands temàtics: Serveis socials i Serveis a les persones, Gestió i logística d’edificis municipals, Esdeveniments i activitats cíviques participatives, Logística i aprovisionaments de l’Ajuntament, Gestió de la ciutat i l’espai públic, Obra pública i Serveis TIC.

La Fira serà també la porta d’entrada a idees i solucions innovadores que aportin eficiència social i ambiental en la prestació de serveis a la ciutadania i resolguin els reptes i necessitats per crear una ciutat sostenible. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament presenta en el web de la Fira 27 reptes municipals i ciutadans oberts a les empreses que, prèvia inscripció online, podran fer exposicions de 15-20 minuts. Aquestes propostes estan orientades a resoldre aquests reptes o bé a aportar solucions innovadores per pal·liar les necessitats no resoltes que se’n deriven, a un aforament màxim de 40 persones.

La Fira es complementarà amb dues taules rodones sobre aspectes generals de compra pública de la mà d’experts del món públic i privat. L’objectiu és la divulgació de reflexions sobre aspectes generals destacats de les polítiques de compra pública, tant a nivell nacional com europeu.

Recommended Posts