03.08.2020 | Activitat d’ABD – Associació Benestar i Desenvolupament

Els programes d’ABD Energy Control, Sexus i Laris posen en marxa una nova formació en línia per abordar les violències masclistes, el consum de drogues i les sexualitats en la població adolescent i jove des d’una perspectiva de gènere.

El curs virtual Mirades Entrecreuades busca oferir coneixements i eines en aquestes tres àrees temàtiques a equips professionals de l’àmbit socioeducatiu que treballen, formal o informalment, en contacte amb adolescents i joves en el sector educatiu, social, de l’oci o del lleure.

Cada àmbit temàtic compta amb una base teòrica i una part pràctica, i tot el contingut es desenvolupa a través d’una mirada feminista, de gènere i de drets. També s’ofereixen diversos recursos pedagògics i eines educatives com a suport i complement a la intervenció.

Entre els objectius concrets del curs hi ha el de conèixer els conceptes bàsics de la perspectiva de gènere i el model coeducatiu, en relació amb el consum de drogues i amb les sexualitats humanes.

El curs pretén dotar de coneixement i eines a professionals i persones voluntàries per abordar aspectes relacionats amb les manifestacions del masclisme i la LGTBI-fòbia, el consum de drogues i les sexualitats, aprendre a detectar les violències que es donen en espais educatius i de socialització i adquirir estratègies per revertir-les, acompanyar a l’adolescència i joventut en el desenvolupament de sexualitats saludables i plaents i cap a unes relacions més lliures i igualitàries, així com detectar i abordar situacions de consum i adquirir propostes d’intervenció.

La formació està impartida per professionals amb àmplia experiència amb l’adolescència i joventut en l’àmbit del consum de drogues i la prevenció de drogodependències, la perspectiva de gènere, la prevenció i intervenció enfront de les violències masclistes i LGTB-fòbiques, així com l’abordatge de les sexualitats.

El període de matriculació va del 20 de juny al 5 de setembre i la durada de la formació és de 35 h al llarg de 4 setmanes, del 6 de setembre al 6 d’octubre. El preu és de 95 euros, gratuït per les persones voluntàries i professionals d’ABD. Les inscripcions es poden realitzar a través del formulari online.

+info: Dossier complet del curs | Contacte: educa-me@abd.ong

Recommended Posts