27.07.2017 | Organitza Fundació Marianao

marianao_formacioL’Escola de Formació Social Joan N. García-Nieto de la Fundació Marianao ha obert la inscripció a cinc cursos de formació social per al curs 2017 – 2018. Les inscripcions estan obertes fins el proper 29 de setembre a través d’aquest formulari online.

  • Curs taller ‘Anàlisi de la realitat i compromís social’, dilluns de 19 a 21 hores (d’octubre a maig) | Una formació que vol donar eines d’anàlisi per a aquests temps de grans canvis i interrogants que vivim​. Des de diverses perspectives i a partir de la ponència d’una persona convidada, s’analitzarà el context actual i es promourà el debat perquè els participants puguin formular alternatives.
  • Seminari tertúlia – cafè ‘Anàlisi de la realitat i compromís social’dilluns de 15 a 16.30 hores (d’octubre a maig) | El seminari pretén ser un espai de trobada per compartir reflexions i inquietuds, promovent una formació participativa, que vol donar eines d’anàlisi per a aquests temps de grans canvis i interrogants que vivim​. Des de diverses perspectives s’analitzarà el context actual i es promourà el debat perquè els participants puguin formular alternatives.
  • Seminari ‘Economia crítica, un dilluns al mes de 19 a 21 hores (d’octubre a maig) | A partir de la ponència d’una persona convidada, aprendrem a analitzar d’una manera senzilla i clara, però alhora amb una visió rigorosa i crítica, els aspectes més rellevants del capitalisme actual analitzant la seva evolució i les conseqüències pel conjunt de la societat. Analitzarem com funciona el sistema productiu i financer, el rol del diner i el mercat en la nostra societat, el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l’actual era neoliberal i reflexionarem sobre les possibles alternatives al sistema capitalista.
  • Taller ‘Fonts orals i memòria històrica’, dilluns de 17 a 18.30 hores (d’octubre a maig) | Recuperarem històries de vida obreres que seran analitzades i interpretades  en el seu contingut i context social, i finalment publicades  i presentades en un llibre editat per a la Diada de Sant Jordi de 2018. Serà una obra col·lectiva de totes les persones participants que exerciran d’historiadores de la nostra ciutat. Amb fragments de les entrevistes gravades i de la documentació escrita i gràfica recollida es produirà igualment un audiovisual que serà el complement de la publicació esmentada.
  • Curs per a joves ‘L’Espurna, lideratge juvenil i transformació social’, sis dissabtes de 17 a 18.30 hores (d’octubre a maig) | L’Espurna vol facilitar un procés experimental de formació per a joves, a partir del coneixement directe de moviments i organitzacions que ajudi a interioritzar i fer créixer una consciència crítica, constructiva i compromesa davant la realitat social que vivim. Un espai d’intercanvi, de comunicació alternativa i propostes plurals, que potencia el coneixement i els vincles entre els participants i entre les diverses experiències organitzatives existents a la nostra ciutat, comarca i país.

 

Recommended Posts