06.11.2019 | Nota de premsa d’Acció Solidària Contra l’Atur

Els dos guardons, dotats amb 10.000 euros cadascun, els atorga la fundació Acció Solidària Contra l’Atur per reconèixer les millors iniciatives contra l’atur

Barcelona, 6 de novembre de 2019. La Fundació AURA i la cooperativa Som Confort Solar han estat les guanyadores de la 22a edició dels Premis al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol. Es tracta de dos guardons dotats amb 10.000 euros cadascun atorgats per la fundació Acció Solidària Contra l’Atur, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. Els premis han estat lliurats aquest 6 de novembre al Palau Macaya de Barcelona.

Aquests guardons anuals reconeixen les millors iniciatives per a la lluita contra l’atur i a favor del treball digne. Tenen dues modalitats: a la innovació i a la trajectòria. El jurat està format per nou professionals experts en economia, treball social i enginyeria. Els criteris d’avaluació tenen en compte l’impacte social i laboral dels projectes i l’accés al treball digne per a persones joves.

El premi a la innovació ha estat per al projecte “Crecimiento y Consolidación” de la cooperativa Som Confort Solar, SCCL, de Sabadell. El premi a la trajectòria se l’ha endut la Fundació Aura de Barcelona.

Premi Piñol 2019 a la Innovació per al projecte “Crecimiento y Consolidación”

El projecte “Crecimiento y Consolidación” de Som Confort Solar, de Sabadell, té com a objectiu consolidar i ampliar la cooperativa per seguir treballant i participant del canvi del model energètic. L’empresa treballa en l’àmbit de les energies renovables, i es dedica principalment a la realització d’instal·lacions solars fotovoltaiques i realització de manteniment d’instal·lacions d’energia solar tèrmica. També fan estudis i projectes d’eficiència energètica i energies renovables.

“Hem atorgat el guardó principalment per dos motius. Per una banda, per la sensibilitat i les accions que porten a terme davant del repte climàtic i, per l’altra, pel creixement en llocs de treball de persones joves en els darrers anys, passant de 3 a 8 llocs de treball digne, i amb la previsió d’arribar a 12 en dos anys”, explica Oriol Romances, president d’Acció Solidària Contra l’Atur.

Premi Piñol 2019 a la Trajectòria per a la Fundació AURA

Creada l’any 1989, la Fundació Aura té com a objectiu la inclusió social i laboral de persones amb especials necessitats de suport. L’entitat va ser pionera a Europa en la introducció de la metodologia d’origen americà “Treball en Suport” i per aquest motiu va rebre el reconeixement de l’ONU l’any 2018. Aquesta metodologia l’han incorporat nombroses entitats dedicades a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional mental o física mitjançant la inclusió social i laboral.

“Hem considerat que el compromís d’AURA perquè persones joves amb necessitats especials s’integrin amb èxit en el mercat laboral, juntament amb la seva especialització i divulgació de la metodologia -Treball en Suport-, mereix ser reconeguda”, assenyala Oriol Romances.

El Jurat

El Jurat dels premis Josep M. Piñol està format per nou reconeguts professionals de diferents sectors: Oriol Romances (president d’Acció Solidària Contra l’Atur), Pilar Mercadé, Inma Noguera i Ampar Porcel (expertes en treball social), Anna Gudiol (col·laboradora en entitats socials), Albert Recio (professor de la UAB), Miquel Vila-Despujol (enginyer industrial), Estanislau Sunyer (representant del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya), i Miquel Verdaguer (secretari del patronat d’Acció Solidària Contra l’Atur i secretari del Jurat).

Josep M. Piñol fou cofundador d’Acció Solidària Contra l’Atur

Josep M. Piñol (Barcelona 1923-1996) pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social en l’època franquista. Fou un dels fundadors de l’editorial Estela i va col·laborar en nombroses revistes. L’any 1981 va ser membre fundador d’Acció Solidària Contra l’Atur amb l’objectiu de mobilitzar la ciutadania i lluitar per canviar la situació d’injustícia amb solidaritat i no amb beneficència paternalista en un temps on l’atur era del 40%.
Acció Solidària Contra l’Atur

La fundació Acció Solidària Contra l’Atur va començar la seva feina el 1981 amb la concessió de préstecs sense interessos a persones i col·lectius desfavorits. Fins ara, ha concedit préstecs sense interessos per un import de més de 18 milions d’euros i ha generat més de 16.000 llocs de treball digne.

Més informació i/o coordinació entrevistes
Lel Coma
Tel. 649 738 055
premsa@acciosolidaria.cat

Recommended Posts