08.10.2012 | El Govern de la Generalitat ha endarrerit els pagaments de serveis concertats i gestió delegada prestats per entitats socials corresponents al mes de setembre, que condiciona al cobrament dels 560 milons d’euros del fons de liquiditat, previst per demà dimarts. La Directora General de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASSS), Carmela Fortuny, havia assegurat fa poc més d’una setmana  a la patronal de les entitats del tercer sector, La Confederació, que el cobrament de les subvencions s’efectuaria l’1 d’octubre, i el dels concerts i la gestió delegada divendres passat, 5 d’octubre. L’endarreriment del mes de setembre se suma a l’impagament dels serveis concertats el passat mes de juliol, pendent encara de cobrar, i a la resta del deute acumulat amb nombroses entitats (en concepte de subvencions i convenis).

El gerent d’ECAS, Jordi Gusi, ha manifestat al TV3 (TN Vespre de divendres 5 d’octubre) la necessitat que el pagament a les entitats socials es consideri prioritari. Veure vídeo  [min. 02.46 – 04.19].

El Periódico també va recollir la nostra veu a la notícia sobre el ‘Nou impagament del Govern a escoles, hospitals i serveis socials’, tot recordant que “a l’impagament del setembre s’hi ha d’afegir el del juliol, encara no cobert, així com els endarreriments acumulats en convenis i subvencions amb entitats socials”.

Recommended Posts