02.08. 2012 | Demà divendres a les 10h tindrà lloc la compareixença dels consellers de Benestar Social i d’Economia, Josep Lluís Cleries i Andreu Mas-Collell, a la diputació permanent del Parlament de Catalunya per respondre a la sol·licitud presentada per l’oposició en relació als impagaments dels concerts amb entitats socials. El tercer sector hi serà present amb una delegació formada per una desena de persones, entre elles Xavier Puig, president de La Confederació i de l’AEISC en representació d’ECAS.

Avui el Síndic de Greugues de Catalunya ha instat la Generalitat “a prioritzar i fer efectiu ja el pagament als centres d’acolliment d’infants” mitjançant una comunicat que recorda al Govern “que la declaració administrativa de desemparament d’un menor té l’efecte immediat d’atribuir a l’Administració la tutela del menor, de manera que automàticament esdevé la responsable única de la seva guarda i dels deures de protecció que hi són inherents”.

El Periódico de Catalunya recull avui la valoració de Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, que demana al Govern que prioritzi els serveis socials per davant del pagament del deute a la banca. «El sector es molt responsable, i això és lloable –afirma Crespo–, però la qualitat de l’atenció es pot veure ressentida si continuem així. La situació és molt greu. No parlem d’un proveïdor més. No s’ha pagat al sector per pagar a la banca». Podeu llegir aquí l’article complet.

Als pronunciaments de La Confederació (patronals del tercer sector), el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la Taula del Tercer Sector i l’ACRA, avui s’hi ha sumat el del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), que ha manifestat la seva preocupació i “el rebuig més absolut per la situació creada”. El CEESC assenyala que l’impagament “afecta el funcionament de les entitats socials que, entre d’altres, atenen els col·lectius més desfavorits, gent gran, discapacitats, joves sense recursos, infància”, i “exigeix el pagament dels serveis de manera immediata i la garantia de continuïtat de les entitats i els professionals que atenen els col·lectius esmentats”.

 

Recommended Posts