20170822_formacio-ABD22.08.2017 | Organitza l’Associació Benestar i Desenvolupament

L’Escola de Voluntariat de l’Associació Benestar i Desenvolupament  organitza el curs ‘Introducció a les drogodependències‘ dirigit a persones interessades en l’àmbit de les drogodependències (prevenció i assistència), que ja realitzen tasques de voluntariat en aquest àmbit o aquelles que s’hi volen iniciar. Es tracta d’una formació reconeguda pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i la superació d’aquest, d’acord als criteris d’avaluació establerts, dona dret a l’obtenció d’un diploma del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, expedit per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

El curs tindrà lloc els dies 4, 6, 11 i 13 d’octubre de 16 a 20h a la seu de l’entitat (Quevedo 2, Barcelona). El preu de la matrícula és de 20€. Us hi podeu inscriure fins el 20 de setembre adreçant-vos a  egutierrez@abd-ong.org i abd-ong.org.

Programa

  1. Situació del consum de drogues a Catalunya: tipologia i pautes de consum.
  2. Aspectes bàsics del coneixement sobre les drogues: conceptes bàsics i variables relatius a la substància; perspectives socials del fenomen.
  3. Causes de les drogodependències: factors sociològics; riscs i problemàtiques referides al consum de drogues; tipologia de consumidors.
  4. Intervenció en drogodependències: polítiques d’intervenció públiques i privades, àrees d’intervenció; treball comunitari -diagnòstic i planificació de la intervenció; prevenció i reducció de riscs i danys; abordatge terapèutic i assistència de les drogodependències.
  5. L’acció del voluntariat: funcions; adquisició d’habilitats; àmbit d’actuació.

 

 

Recommended Posts