20.12.2017 | Nota de premsa  Fundació IReS

  • Es llança una iniciativa per a trobar famílies que vulguin adoptar infants amb necessitats especials

Barcelona, 19 de desembre de 2017.- La Fundació IReS impulsa aquest mes de desembre una iniciativa per a trobar persones i famílies que vulguin adoptar un infant amb necessitats especials.

La Fundació IReS desenvolupa, en qualitat d’Institució Col·laboradora d’Integració Familiar (ICIF), el Servei d’Adopció d’Infants amb Necessitats Especials, en conveni amb l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) des de l’any 1999.

A Catalunya, al llarg d’aquest temps,123 infants amb necessitats especials tutelats per la Generalitat han pogut ser adoptats per unes famílies que els han ofert un ambient familiar idoni per al seu desenvolupament físic i emocional.

Són infants a qui els cal una atenció més gran en alguns aspectes (mèdic, escolar, psicològic, etc.). En aquest sentit, un entorn familiar càlid els garanteix l’estabilitat necessària per al seu creixement i per millorar la seva qualitat de vida. Per això, es necessiten famílies especials que tinguin tant per donar com el que rebran d’aquests nens i nenes.

Com són els infants?

– Infants a partir de 7 anys

– Grups de 2 germans (el gran a partir de 6 anys)

– Grups de 3 germans o més

– Discapacitat física greu

– Discapacitat psíquica

– Malaltia crònica

– Síndromes genètiques, incerteses en el desenvolupament

El Servei d’Adopcions d’Infants amb Necessitats Especials, en conveni amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció de la Generalitat de Catalunya, i amb més de 15 anys d’experiència, és l’encarregat de dur a terme  l’estudi, la formació i el seguiment de les famílies que desitgen adoptar un infant amb necessitats especials.

L’equip de professionals que conformen el servei, s’encarrega de vetllar per a cada infant estigui en un nucli familiar estable, segur i que garanteixi el seu desenvolupament físic, psíquic i emocional.

Si ets tu una d’aquestes famílies, no dubtis en contactar amb nosaltres: Al telèfon 93 320 92 15 o al correu adopcions@fundacioires.org

“El que importa és el vincle i no la sang”

L’Enric i la Raquel van adoptar el seu fill al 2016, a través del procés d’adopció que van dur a terme amb l’ICAA i amb el Servei d’Adopcions d’Infants amb Necessitats Especials d’IReS. Ara, amb el petit de tres anys, ja formen una família nombrosa que no té cap por a ser diferent i han aprés a abraçar més la vida siguin quines siguin les seves circumstàncies.

En el seu cas, cap dels dos van dubtar ni un moment sobre l’adopció d’un infant amb necessitats especials per l’experiència i el coneixement que havien obtingut per les seves trajectòries. La Raquel deixa ben clar què significava aquest procés i que, el que importa és el vincle i no la sang. “Sempre havia tingut en el meu imaginari aquesta opció: ser mare d’un nen/a que necessitava una mare”.

Fundació IReS 

És una fundació que treballa des de fa més de 45 anys en l’atenció social, psicològica i educativa de persones i famílies vulnerables, en risc d’exclusió social o amb dificultats econòmiques.

IReS desenvolupa una acció social a través d’una metodologia d’apoderament des d’una visió integral;  treballant des de la recerca i la formació creant models innovadors d’intervenció que es transfereixen als professionals socials del futur.

La Fundació centra la seva actuació en els àmbits de la inclusió social, la infància, joventut i família; violències i l’acció social en el sistema judicial.

 FUNDACIÓ IReS

Patrícia Porteros

patriciaporteros@fundacioires.org

Telèfon: 93 486 47 50 / 678 62 56 23

 

 

 

 

 

Recommended Posts