07.04.2017 | La Fundació El Llindar, juntament amb la Red Española de Escuelas de 2ª Oportunidad, organitzen la jornada ‘EO2. Una mirada sigular a favor de l’equitat educativa. Dibuixem nous eixos de treball en favor dels adolescents i els joves‘ el dimecres 26 d’abril de 10 a 14h al Palau Macaya (Passeig sant Joan 108, Barcelona).
El mes de setembre, la Fundació El Llindar, conjuntament amb la Red Española de Escuelas de Segunda Oportunidad i amb la col·laboració del Palau Macaya (Obra Social ‘La Caixa’), van impulsar un cicle de tres seminaris que, sota el títol ‘Escoles de Segona Oportunitat a Espanya. Un Model Innovador’, tenia el repte d’aportar solucions concretes i innovadores per afrontar l’abandonament escolar i l’atur d’adolescents i joves sense formació ni ocupació.
Durant aquests mesos, experts del món educatiu, social, econòmic, universitari, de l’Administració pública i els joves mateixos han plantejat i reflexionat al voltant dels eixos principals que s’haurien d’abordar i de quina manera. Entre aquests, la justificació i traducció en una proposta d’escola de segona oportunitat, els elements metodològics clau, el seu reconeixement i l’encaix administratiu, les aliances i la relació amb les empreses, com també el paper que hi ha de tenir la digitalització.
Aquest procés es tradueix en una darrera jornada que té per objectiu transmetre les idees principals treballades, però sobretot apuntar els eixos de futur i incorporar una visió més internacional. Comptarà amb la participació d’algunes de les persones que han acompanyat tot el procés, incloent els propis joves, així com altres experts que ajudaran a dibuixar el futur.
Hi intervindran Antoni Llobet (secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya), Begonya Gasch Yagüe (directora general d’El Llindar), Jordi Collet (professor titular de Sociologia de l’Educació de la Universitat de Vic), Miquel Àngel Essomba (comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona), Rafael Homet (diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona), Aina Tarabini (professora agregada de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona).
Inscripcions obertes.