Projecte enTàndem07.04.2016 | La Fundació Mútua Madrileña ha reconegut el projecte de mentoria social enTàndem, de l’AFEV, en els IV Premis al Voluntariat Universitari. Aquests distingeixen 7 projectes, d’entre 117 candidatures, amb l’objectiu de promoure i recolzar la tasca dels joves universitaris que col·laboren en projectes de voluntariat.

D’altra banda, aquest mateix projecte ha rebut una menció especial al V Premi Candi Villafañe, de l’Ajuntament de Lleida, que reconeix els projectes que fomenten la igualtat d’oportunitats i la no discriminació. Ha estat distingit en segon lloc per la seva tasca per la igualtat d’oportunitats per a infants i adolescents.

enTàndem

EnTàndem és un projecte iniciat fa nou anys per l’AFEV a Barcelona, concretament a zones d’actuació prioritàries detectades per l’Ajuntament de Barcelona (Pla de Barris) i per la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat de Catalunya (DGAIA), i també a Badalona, Barberà del Vallés i Santa Coloma. Col·labora amb les zones amb significants indicadors de vulnerabilitat i exclusió social, pobresa, salut pública, atur, embarassos puerils, consums…

El seu funcionament consisteix en què el voluntari, un universitari, acompanya setmanalment i de forma individualitzada l’infant o jove, d’entre 7 a 16 anys, amb l’ajuda, formació i assessorament dels tècnics i centres escolars.

Durant aquests anys, un total de 656 voluntaris universitaris han participat al projecte com a mentors, acompanyant una tarda a la setmana, dues hores, un infant o jove en risc d’exclusió i en situació de dificultat. Tots han rebut prèviament una preparació i formació obligatòria d’11 hores, convalidada per la Generalitat de Catalunya, per poder fer front als acompanyaments amb èxit. El 91% han acabat el voluntariat molts satisfets.

 

Recommended Posts