Jornada sobre constitucionalització dels drets socials10.03.2016 | La Taula del Tercer Sector, el Consell de l’Advocacia Catalana, i el Col·legi oficial de Treball Social de Catalunya organitzen aquesta jornada per reflexionar i debatre sobre l’enfortiment legal dels drets socials bàsics. Tindrà lloc el dijous 31 de març de 9 a 19h, a l’Auditori del CaixaFòrum (Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona).
La constitucionalització dels drets humans ha estat una realitat a Europa des del segle XVIII. El nou debat al voltant de una possible reforma de la Constitució espanyola, de 1978, pot ser una oportunitat per actualitzar o substituir el marc normatiu referent als drets socials. La crisi econòmica ha fet palesa la vulnerabilitat d’aquests drets, així com al seva manca de protecció i de garantia legal.

La jornada s’obrirà amb la conferència marc ‘Necessitat i oportunitat de la constitucionalització’ dels drets socials, de Marco Aparicio, professor de dret constitucional de la Universitat de Girona i Doctor en Dret Públic per la Universitat Autònoma de Barcelona.

A continuació s’exposarà la diagnosi i les propostes de constitucionalització de diversos drets socials, com ara l’habitatge, l’accés als subministraments, l’autonomia personal i la garantia d’ingressos mínims. Comptaran amb la participació d’especialistes als diferents àmbits, com ara Josep Maria Vilanova, professor d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya; Júlia Montserrat, doctora en economia, consultora en la Xarxa europea de protecció social; i Manuel Aguilar, professor de política social de la Universitat de Barcelona, entre molts altres.

 Ja estan disponibles el programa i la inscripció online.

Recommended Posts