Voluntariat per la llengua23.05.2016 | La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i la Direcció General de Política Lingüística organitzen la jornada ‘Voluntariat per la llengua per parelles interreligioses: una bona pràctica d’acollida’, que tindrà lloc dimarts 31 de maig de 9 a les 14 h a l’Edifici de la Generalitat de Catalunya (Plaça Pompeu Fabra 1, Girona).

La jornada s’emmarca dins del programa Voluntariat per la llengua (VxL), que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una altra d’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Més enllà de la promoció del català, el programa promou la convivència i la cohesió social, per aquesta raó es vol difondre l’experiència de la creació de parelles lingüístiques de confessions religioses diverses, entesa com a bona pràctica d’acollida lingüística i com a eina de gestió de la diversitat religiosa.

Durant l’acte, Francesc Torralba presentarà el tercer document del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa ‘Acollir el foraster. L’hospitalitat com a deure i actitud espiritual’. A continuació s’exposarà el programa de Voluntariat per la Llengua i els materials de suport per a parelles interreligioses i es presentaran experiències a Lloret de Mar, Olot i Salt.

El programa complet i la inscripció ja estan disponibles.

Recommended Posts