18.09.2019 | Nota de premsa de La Confederació

  • L’edició 2019 dels Premis La Confederació reconeix amb una menció especial una iniciativa de la Fundació Espigoladors 
  • El Tercer Sector Social reivindica el seu compromís i caràcter transformador en un acte en què el president Torra reconeix que les entitats “serveixen el país fent molt bé la seva feina”
  • Les 41 candidatures en les categories de Transformació social i Governança democràtica queden recollides en una publicació 

Barcelona, 18 de setembre de 2019

La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha lliurat aquesta tarda els seus Premis 2019 en un acte celebrat al CCCB en què ha reconegut la capacitat de Transformació social de les entitats i la millora de la seva gestió en clau de Governança democràtica. “En un context polític d’altíssima complexitat, amb pèrdua de qualitat democràtica i increment de la repressió i la vulneració de drets, el Tercer Sector sabrà estar a l’alçada, acompanyant les institucions del país en la defensa dels drets individuals i col·lectius“, ha afirmat el president de La Confederació, Joan Segarra. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que ha lamentat la situació d’infrafinançament del sector i ha expressat la seva confiança en que “els pressupostos de l’any vinent ho resoldran”. Per al president Torra, “cap acció de govern té sentit si no és per estar al costat dels que presten serveis a les persones“.

Entre les 41 candidatures presentades –recollides en una publicació— han estat premiades les següents organitzacions i experiències:

Categoria GOVERNANÇA DEMOCRÀTICA

  • Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) ‘Resiliència i bon govern’ (fitxa PDF) per suposar un canvi en profunditat del model de govern de la federació, superant les dificultats afegides d’implicar a les diferents entitats i grups d’interès al territori.
  • ECOM | ‘La co-gestió al Servei d’Assistència Personal. Una aposta de futur‘ (fitxa PDF) pel rigor i la innovació en la metodologia, l’impacte real en la participació, autonomia i capacitat de decisió de les persones amb discapacitat, i per la gran replicabilitat de la proposta.

Categoria TRANSFORMACIÓ SOCIAL

  • Ilersis | ‘Gestionar un equipament municipal emblemàtic des d’un Centre Especial de Treball‘ (fitxa PDF) per la innovació aportada en la gestió d’un equipament públic emblemàtic, amb un gran impacte en la visibilització i normalització del col·lectiu i en la sensibilització social, i per suposar una aposta per la cooperació públicoprivada en la gestió de serveis transferible a altres territoris i realitats.
  • Eduvic | ‘AMIT, Aprenc, M’Implico i Treballo. Acompanyament a la inserció laboral dels adolescents i joves migrats sols’ (fitxa PDF) per donar resposta a una emergència social, trencant amb visions i prejudicis presents a la societat, treballant per la integració social i laboral dels joves migrats sols
  • Menció especial del jurat: Espigoladors | ‘L’Espigolament, una eina de transformació social (fitxa PDF) per suposar un canvi de mirada que trenca amb el model assistencialista en la distribució d’aliments, fent a les pròpies persones protagonistes, treballant en xarxa i fent territori, i apostant per nous paradigmes com l’economia circular i la sostenibilitat.

La tercera edició dels Premis La Confederació s’ha celebrat en un context marcat per les expectatives del sector en relació als pressupostos per a l’any 2020 que el Govern ha de presentar properament i que haurien d’acabar amb la ‘dècada perduda’ de tarifes congelades dels serveis socials i d’atenció a les persones. A l’acte hi han participat també la Coordinadora d’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens, i la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes.

+ info: Premis 2019 | #PremisLaConfederació2019 | Fotografies de l’acte

Recommended Posts