02.09.2021 | Nota de premsa de la Fundació Comtal

  • L’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal ha ajudat a més de 40 joves sense ocupació ni estudis, a reprendre la seva formació i/o aconseguir la seva inserció social i laboral durant el passat curs 20-21.
  • 12 alumnes s’han inserit al mercat laboral al finalitzar els estudis amb èxit i amb contractes de llarga durada en el camp de l’hoteleria, la construcció i el comerç.
  • El 90% de l’alumnat continuarà ara el seu itinerari formatiu fent Educació Secundaria Obligatòria, un PFI o un CGM

L’Escola de Segona Oportunitat (E2O) de la Fundació Comtal ofereix a joves de 14 a 21 anys en atur, sense estudis i en gran part d’origen estranger, una nova oportunitat de formar-se i de definir un itinerari formatiu i/o laboral a partir del desenvolupament de les seves potencialitats i de la millora de les seves competències bàsiques, acadèmiques, laborals i personals.

El curs no va estar fàcil per l’alumnat, però gràcies a l’acompanyament, suport, motivació i orientació de l’equip educatiu, els i les joves van aconseguit l’actitud i les ganes necessàries per tirar endavant el curs i aconseguir els seus objectius: millorar la seva ocupació i/o endinsar-se de nou en el circuit educatiu.

En total 12 alumnes de l’escola s’han inserit al mercat laboral al finalitzar els estudis i amb contractes de llarga durada en el camp de l’hoteleria, la construcció i el comerç. I 6 més estan pendents de formalitzar contractes en acabar el procés de pràctiques en el qual es troben.

Tot i els entrebancs, el 71% de l’alumnat de l’escola ha finalitzat la seva formació amb èxit, i el 90% continuarà el seu itinerari formatiu fent Educació Secundaria Obligatòria, un PFI o un CGM

En concret, el 50% de l’alumnat que va iniciar el Programa de Formació e Inserció d’Auxiliar d’Hoteleria, Cuina i Serveis de Restauració a l’escola s’ha inserit al mercat laboral un cop finalitzar el curs i 14 joves donaran continuïtat als seus estudis post obligatoris mitjançant un cicle formatiu de grau mig que iniciaran a mitjans de setembre.

En relació amb l’alumnat del programa Construeix-te, el 100% de l’alumnat continuarà el curs vinent el seu itinerari formatiu, i 5 han aconseguit trobar feina malgrat les dificultats d’accés al mercat laboral en temps de pandèmia.

Recommended Posts