08.07.2021 | Nota de premsa de la Plataforma LGTBIcat i Pride Barcelona

  • Les entitats LGTBIQ+ de Catalunya convoquen una manifestació unitària contra l’LGTBIfòbia, el dijous 22 de juliol, a les 19 h, al Passeig de Gràcia de Barcelona.
  • Com ja varen fer fa quaranta-quatre anys contra la Llei de Perillositat Social, aquesta concentració interpel·la a tota la ciutadania a unir-se a les entitats LGTBI per fer front a l’augment de l’LGTBIfòbia.

Les entitats LGTBIQ+ de Catalunya, per primera vegada en quaranta-quatre anys de lluita i unides en un sol clam, volem fer una crida a la societat catalana. Demanem a totes les persones que volen una societat més inclusiva i democràtica que s’uneixin al nostre clam: CONTRA LA VIOLÈNCIA LGTBIFÒBIA, TOLERÀNCIA ZERO! + Protecció. + Suport Administratiu i Legal. + Educació en la diversitat.

L’assassinat de Samuel, a A Coruña, del passat 3 de juliol, és la gota que ha vessat el vas d’un augment molt preocupant de les agressions i discursos d’odi. La ultradreta no dona treva i hem de respondre amb rotunditat si volem mantenir els drets adquirits durant la democràcia.
Des de la Plataforma LGTBIcat i Pride Barcelona considerem que Barcelona i Catalunya han de donar una resposta clara i contundent a l’augment del discurs d’odi i l’LGTBIfòbia, com vàrem fer fa quaranta-quatre anys contra la Llei de Perillositat Social.

Ferran Poca, president de Pride Barcelona, demana que “tota aquella gent que habitualment ve al Pride a celebrar l’Orgull, vinguin també a donar suport a les nostres reivindicacions”. Katy Pallàs, vicepresidenta de la Plataforma LGTBI.cat, comenta: “No podem mantenir-nos passius davant dels discursos d’odi. Hem d’actuar: a Catalunya no hi tenen cabuda aquests discursos, Catalunya és zona lliure d’LGTBIfòbia”.

Amb aquest propòsit, les dues organitzacions hem considerat fer un front comú per convidar a totes les entitats LGBTIQ+, organitzacions estudiantils, organitzacions feministes, sindicats, associacions veïnals, etc. a manifestar-se i enviar el missatge, clar i contundent, que a Barcelona i a Catalunya la ciutadania no mira cap a un altre costat i mostra tolerància zero contra la violència LGTBIfòbica. Interpel·lem a tota la societat, també a les persones cis-heterosexuals, a unir-se a nosaltres el dijous, 22 de juliol, a les 19 h, per omplir el Passeig de Gràcia de Barcelona.

Recommended Posts