30.10.2019 | Nota de premsa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social

– El Baròmetre del Tercer Sector Social de Catalunya analitza cada any la situació i l’evolució de les entitats socials catalanes i el seu impacte en la societat. La principal novetat és que aquesta és la primera vegada que el baròmetre és territorial, 5 baròmetres per a cada territori: comarques centrals, Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

– Cada baròmetre posa el focus en l’acció i la implantació de les entitats del Tercer Sector Social i dels ens locals (sobretot ajuntaments i consells comarcals) al territori. A més, l’estudi ofereix una breu radiografia de la realitat social.

– Sobre els ens locals destaca la dada de la despesa social mitjana per habitant dels ajuntaments i dels consells comarcals i sobre la implantació del Tercer Sector Social a les comarques centrals destaquen dades com quins són els principals col·lectius atesos o els principals àmbits d’intervenció de les entitats socials al territori, entre altres.

– Una delegació de la Taula del Tercer Sector Social encapçalada pel vicepresident de la Taula, Enric Morist, s’ha reunit amb la delegada del Govern a Catalunya, Alba Camps; la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente; el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, i la vicepresidenta 5ª i responsable de l’àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal de l’Anoia, Carme Zaragoza, per presentar-los les principals dades del Baròmetre del Tercer Sector al territori.

Baròmetre del Tercer Sector Social. Edició 2019. Comarques Centrals. (PDF)

Recommended Posts