Més de 700 organitzacions, particulars i entitats –entre elles ECAS- s’han adherit al Manifest sobre immigració de la Taula Intercultural del Raval, que té l’objectiu d’aconseguir un compromís polític de no utilització del fet migratori amb fins electorals davant de l’ús il·lícit que consideren que se n’està fent. La Taula –impulsada per la Fundació Tot Raval, de la qual formen part les entitats membres d’ECAS Associació per la Promoció i la Inserció Professional, Associació Socio Cultural Ibn Batuta, Fundació Privada Ficat, El Lloc de la Dona – Germanes Oblates i SURT. Fundació de Dones, Fundació Privada– denuncia que en un moment de crisi com l’actual correm el risc que aquestes postures generin conflictes socials allà on no existeixen prèviament.

El passat 26 d’octubre la plataforma va presentar la iniciativa als partits polítics en un acte de signatura que va comptar amb el suport de Jordi Hereu, alcalde de Barcelona i president del grup municipal del PSC, i  Ricard Gomà, del grup municipal d’ICV. Els grups municipals d’ERC i CiU inicialment s’havien compromès a participar de l’acte i posteriorment se’n van desdir en considerar que la presència d’Hereu i del president de la Generalitat, José Montilla, el convertia en electoralista. En una informació a la pàgina web del partit, CiU manifestava que “la bona voluntat de la Fundació Tot Raval ha quedat diluïda per un esdeveniment electoral i partidista que protagonitzen Hereu i Montilla, i treu pràcticament tot el sentit a l’objectiu final que es pretenia amb el Manifest”. Finalment, Xavier Trias i Jordi Portabella, presidents respectivament dels grups municipals de CiU i ERC, han acabat signant el Manifest, al seu despatx, en dies posteriors a la trobada. Per la seva banda, el PP ha rebutjat donar suport al Manifest al·legant la seva voluntat de parlar d’immigració durant la campanya. La Taula Intercultural del Raval els deixa la porta oberta perquè signin el Manifest.

L’organització valora molt positivament la resposta de la societat civil davant d’aquesta iniciativa i considera que les més de 700 adhesions reflecteixen una bona sintonia amb les demandes d’una gran part del teixit social. També destaca la necessitat que aquesta iniciativa sigui capaç d’aturar qualsevol brot de xenofòbia que pugui estar formant-se davant la perspectiva de les pròximes convocatòries electorals. Aquelles entitats que es vulguin adherir al manifest poden fer-ho a través del correu electrònic grupintercultural@totraval.org.

Ricard Gomà (ICV) i Jordi Hereu (PSC) durant la presentació del manifest

Recommended Posts