14.12.2020 | Cicle de converses online de Lafede.cat

  • Sota el lema Capgirem el món. Revoluciona’t per a la Justícia global, es dedicarà la setmana del 14 al 18 de desembre a temes com feminismes, drets humans, antiracisme o xarxes socials i activisme, en el marc del Dia Internacional pels Drets Humans que es commemora avui 10 de desembre.
  • Moha Gerehou, Hanan Midan, David Fernández, Liliana Arroyo i Arcadi Oliveres, entre d’altres, participaran de cinc converses online amb joves youtubers de Canal Malaia com Bru Esteve, Clàudia Rius o Maria Bouabdellah.
  • El divendres 18 de desembre es farà un acte presencial i es tancarà amb un concert amb ‘The Tyets’ i ‘Elane’ a la Nau Bostik.
  • Les organitzadores aposten per apropar els Drets Humans i la Justícia global a la joventut, tot comptant amb referents a les xarxes, especialment en aquests temps en que la pandèmia ha demostrat que vivim en un món interconnectat i interdependent, i que només en sortirem amb solucions globals i justes.

Lafede.cat – organitzacions per a la Justícia global, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) organitzen conjuntament una setmana d’actes per commemorar el 10 de Desembre, Dia Internacional dels Drets Humans sota el lema ‘Capgirem el món. Revoluciona’t per a la Justícia global’.

Del 14 al 17 de desembre s’organitzen converses intergeneracionals a través d’Instagram live entre youtubers joves col·laboradors del Canal Malaia, i referents en temes de Justícia global. El divendres 18 de desembre de 18h a 21h tindrà lloc un acte presencial, retransmès en streaming, a la Nau Bostik de Barcelona on es farà un programa en directe sobre ‘Activisme de pantalla: és possible canviar el món amb Twitter o tiktok?’ amb la participació dels activistes David Fernández, Hanan Midan i un membre de Fridays for future. L’acte acabarà amb un concert amb els trapers mataronins ‘The Tyets’ i la rapera lleidatana ‘Elane’.

10D, un moment per posar de relleu la lluita per la Justícia global davant la Covid19

Lafede.cat, el CNJC i el CJB creuen important, més encara en aquest context de pandèmia, fer arribar la necessitat de la Justícia global i els activismes transformadors a les persones joves. Lluitar, no només pel compliment dels Drets Humans, sinó per anar més enllà i ampliarlos, és un compromís que requereix de la participació activa i crítica de les noves generacions.

Converses intergeneracionals via Instagram

Dilluns 14 de desembre es parlarà d’ecofeminisme i patriarcat amb l’Aitziber Uriagereka, d’Acció Ecofeminista, i la youtuber i cantant Mariona Batlle; dimarts 16 de desembre la sociòloga i experta en transformació digital i impacte social, Liliana Arroyo, conversarà amb l’instagramer Bru Esteve sobre el poder de les xarxes socials; dimecres 17 de desembre l’instagramer Massin Akandouch parlarà de lluita antiracista amb el periodista de eldiario.es i activista Moha Gerehou; i finalment dijous 18 de desembre l’economista i activista Arcadi Oliveres conversarà amb la youtuber Laura Grau sobre el poder del consum.

Un concert amb música jove urbana

The Tyets són de Mataró, el Maresme, i fan ‘Trapetón’, una barreja de trap i reggaeton sovint fusionats amb ritmes llatins, tot en català. The Tyets opten per lletres quotidianes amb un punt còmic i amb referències sovint a altres grups i cançons conegudes. Tot i que beuen directament dels ritmes urbans, donen una volta a tot el que s’està fent a casa nostra dins
l’urban i incorporen nous sons.

Elane és una rapera lleidatana que té molt clar que les seves lletres han de ser feministes. Aquest 2020 ha estrenat el seu primer EP, Son de esas, un joc de paraules que reivindica tan les dones que “son deesses”, admirades, com les que “són d’eixes”, repudiades. Els seus temes parlen de la seva pròpia vida, de la família, els amics i les circumstàncies de ser una
dona al món del rap.

Les converses per Instagram es podran veure a través dels comptes de Lafede.cat, el CJB i el CNJC, i l’acte del divendres 18 es podrà seguir pel Youtube de Lafede.cat. L’acte presencial a la Nau Bostik té un aforament màxim de 100 persones, segons les últimes mesures per a fer front a la Covid-19, i l’entrada de 5 euros es pot aconseguir a través de www.ticketic.org/festivals-i-concerts/.

Recommended Posts