En una trobada amb Artur Mas i Xavier Trias, caps de llista per CiU a les properes eleccions autonòmiques i municipals, respectivament, una quinzena d’entitats socials entre les quals s’hi comptaven ECAS i Arrels Fundació –organitzadora de l’acte— van demanar compromís de continuïtat en el suport a les polítiques destinades a reduir les desigualtats i acostar la inversió en protecció social a la mitjana europea. Actualment la diferència és de set punts percentuals: 20% a Espanya, enfront del 27% de la UE.

Mas i Trias van apostar per la concertació amb la iniciativa privada, en lloc de l’augment de la plantilla de l’Administració, però van deixar clar que les convocatòries per a programes d’acció social es regirien per la lliure concurrència i hi podrien optar tant entitats sense afany de lucre com empreses privades. A banda de demanar que es tingués en compte el valor afegit que aporten les ONGs per la seva expertesa en l’atenció als col·lectius mes desafavorits, ECAS va reivindicar la participació de les entitats en el disseny de les polítiques públiques per tal d’adequar-les el màxim possible a les necessitats reals.

Arrels Fundació, promotora de la trobada i de la creació del grup d’organitzacions que s’hi van donar cita, va demanar continuïtat en el compromís en cas que CiU accedeixi al Govern. Salvador Busquets, director d’Arrels, va fixar la periodicitat i els indicadors de seguiment: com a mínim un cop l’any caldria reunir-se per comprovar que les desigualtats disminueixen i que la inversió pública en protecció social s’incrementa.

Recommended Posts