Ahir al matí les organitzacions promotores van presentar al Congrés dels Diputats la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per reformar la Llei hipotecària i fer possible la dació de l’habitatge en el pagament del deute hipotecari. Amb la recepció de la ILP al Congrés s’inicien els preparatius legals i burocràtics per començar la recollida de les 500.000 signatures necessàries perquè es produeixi el debat parlamentari. Els promotors de la ILP tindran nou mesos per recollir les signatures a partir del moment en què rebin l’autorització, que pot trigar fins a dos mesos a arribar.
Entre el 2007 i el 2010, a Catalunya s’han produït més de 40.000 execucions hipotecàries i es preveu que a finals d’any aquesta xifra s’acostarà a les 100.000 si segueix el ritme de desnonaments actual. L’execució hipotecària és l’últim pas del procediment en cas d’impagament del crèdit hipotecari. Posteriorment l’habitatge surt a subhasta i, en cas que no es presentin postors, el banc s’adjudica l’habitatge pel 50% del valor de la seva nova taxació, i la resta es manté com a deute per al desnonat.
La ILP ha estat promoguda per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, AICEC-ADICAE, CCOO de Catalunya, CONFAVC, Observatori DESC, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Unió de Consumidors de Catalunya i UGT de Catalunya. + info

Recommended Posts