Representants de Noves Vies al lliurament del Premi Solidaritat 201516.02.2016 | Ahir, 15 de febrer, va tenir lloc al Parlament de Catalunya l’acte de lliurament de la 29a edició dels Premis Solidaritat, atorgats per l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). Enguany l’Associació Noves Vies ha estat premiada en reconeixement a la seva tasca de defensa jurídica de menors immigrants no acompanyats. L’altra organització premiada va ser el col·lectiu Fotomovimiento, qui va obtenir la menció especial de mitjans de comunicació.

A l’acte institucional va comptar amb la participació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, de David Bondia, president de l’IDHC, i de Monstserrat Enrich, vicepresidenta de l’IDHC.

Víctor Parés, president de Noves Vies, i Susana Ferran, tresorera, van ser els encarregats de recollir el premi i de fer el discurs d’agraïment. Al seu parlament, Víctor Parés va defensar la tasca d’advocats i educadors, va demanar que es posi en valor la professió de l’advocacia d’ofici i va agrair que el premi contribueixi a visibilitzar la realitat dels menors immigrants no acompanyats (MINA).

D’altra banda, Parés va criticar que no s’apliqui la jurisprudència del Tribunal Suprem per la qual les administracions han d’assumir la tutela d’aquests menors i també que s’estiguin redactant informes de determinació de l’edat deliberadament falsos. Per últim va demanar que els acompanyaments als menors es facin respectant el dret a la dignitat dels infants i joves, que molts cops són traslladats en cotxes patrulla o directament a la fiscalia sense passar pels centres de protecció.

Per la seva banda, Susana Ferran va destacar que aquest reconeixement per Noves Vies és també una mena de protecció, ja que l’associació es dedica a la denúncia del maltractament institucional i continuarà amb la seva lluita de defensa de la dignitat dels menors que atenen.

Ja podeu veure el vídeo amb el discurs complet al canal de Youtube de Sicom TV:

Recommended Posts