Recorregut de la Manifestació VolemAcollir10.02.2017 | En el marc de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra #volemacollir’, es convoca una manifestació a Barcelona a favor de l’acollida de persones refugiades i migrants, que aspira a ser la més nombrosa que s’hagi fet a Europa arran de la crisi del refugi. Un centenar d’entitats la convoquen amb l’objectiu d’interpel·lar les institucions perquè assumeixin les seves responsabilitats.

El Parlament de Catalunya va instar el Govern per unanimitat a ‘realitzar les accions necessàries’ per acollir un mínim de 4.500 persones refugiades i el govern espanyol es va comprometre a acollir-ne 10.772 en un termini de dos anys. Actualment, la taxa de compliment no arriba al 10%. La manifestació també reclama eines efectives per millorar l’acollida de les persones refugiades i migrants un cop establertes a Catalunya, mitjançant mesures concretes en sanitat, educació i habitatge.

La manifestació convocada pel 18 de febrer, sortirà a les 16 h a la plaça Urquinaona de Barcelona, baixarà per Via Laietana, continuarà pel carrer doctor Aiguadé, entrarà al parc de la Barceloneta i acabarà al passeig Marítim, davant del mar, el mateix on l’any passat van morir 5.000 persones.

La campanya té ja una vintena de grups de territorials repartits per tot Catalunya, que estan organitzant autobusos per participar a la manifestació. I, a través de la pàgina web, es poden obtenir les banderoles que serviran per formar una gran onada blava des de la plaça Urquinaona fins al mar.

 

Recommended Posts