portada_transparencia_LPCCP29.12.2014 | El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB ha publicat el manual i guia d’autoavaluació Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre (PDF). La primera part de la publicació, el manual, ofereix una exposició sobre què és la transparència, la seva importància en les entitats sense ànim de lucre i quins criteris de qualitat s’han d’aplicar per a fer una comunicació veritablement transparent. La segona part del llibre, la guia d’autoavaluació, presenta una relació d’indicadors de transparència dividits en cinc esglaon
s de dificultat. D’aquesta forma, des de les entitats amb menys recursos humans i econòmics fins a les més grans, es pot fer un autodiagnòstic de la situació i saber com anar millorant.

 
sessio_transparencia-300x209La publicació forma part del projecte Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, que ha permès realitzar una desena de sessions de formació per a entitats sense ànim de lucre que han enriquit el contingut de la publicació amb els seus suggeriments i propostes. Podeu llegir en aquest enllaç lacrònica de la sessió coorganitzada pel LPCCP i l’Agència de Comunicació Social el passat 5 de novembre i que va comptar amb la participació d’una vintena de directius i responsables de comunicació d’entitats d’ECAS i ECOM.

Recommended Posts