20181029_Cooperativa-habitatge29.10.2018 | El passat dimarts 9 d’octubre va tenir lloc la presentació de la cooperativa d’habitatge de lloguer assequible ‘Omplim els Buits’, proposta cooperativa que posarà en circulació habitatges de lloguer assequible amb una referència aproximada del 65% del preu de mercat i en condicions òptimes d’habitabilitat.

La cooperativa,  que podria operar a un total de 35 municipis en uns mesos, està impulsada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), la cooperativa de comunitats de propietaris Gestió Veïnal sccl i persones a títol individual.

La diferència amb altres iniciatives d’economia social que ofereixen habitatges de lloguer social és que ‘Omplim els Buits’ es dirigeix a persones que, si bé haurien de tenir uns ingressos regulars, aquests no són suficients com per a assumir els preus desorbitats del mercat actual de lloguer, i tampoc poden passar a formar part del tram de persones amb necessitats d’habitatges d’emergència social o de col·lectius amb dificultats greus, perquè els seus recursos no són tan escassos com els d’aquests col·lectius. Depenent del municipi a on es trobin, es calcula que les famílies que necessiten d’aquests habitatges hi dedicaran un 30% dels seus ingressos mensuals al lloguer.

De moment, la cooperativa està cercant habitatges buits a sis territoris: el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Maresme, el Barcelonès, el Bages i l’Osona. A més es realitzen accions d’anàlisi i d’identificació a altres municipis i/o comarques de tres territoris més, com Salt, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Manresa.

Recommended Posts