Skip to content

 

info ASSEMBLEA NOVEMBRE | 08.11.2019

La documentació de referència de l’assemblea està disponible online amb contrasenya: ECAS2019.

Agraïments i reconeixements

La segona Assemblea General Ordinària d’ECAS del 2019 es va celebrar divendres 8 de novembre de 2019 amb la participació de 54 entitats. Ha estat la primera presidida per Xavier Puig, que la va obrir agraint a la seva antecessora, Sonia Fuertes, la gran dedicació a la federació al llarg de tots els seus anys d’història. En l’última etapa com a presidenta, però abans també en altres càrrecs de la Junta Directiva i exercint diverses funcions de representativitat a la Taula d’entitats del Tercer Sector social i la xarxa EAPN, entre altres. Puig –que va ser ratificat com a president per a la resta del mandat– va donar les gràcies també a la Fundació Salut i Comunitat pel temps de la Sonia cedit a la federació. A més, en la benvinguda es va compartir i fer extensiva la Medalla Olof Palme rebuda recentment per ECAS a totes les entitats per la seva tasca a favor de la inclusió, en aquest cas amb els joves migrats sols.

Seguim creixent, dues noves entitats sòcies i ja en som 112!

L’Assemblea va ratificar per unanimitat la incorporació a ECAS de dues noves entitats, que fan que sumem ja 112 organitzacions membres. Gràcies per la vostra confiança i benvingudes!

Les plaques de pertinença a ECAS creades en el marc del projecte de governança interna es van entregar també a les entitats incorporades a l’assemblea de l’abril: Formació i Treball, Ayuda en Acción, Centre de Formació i Prevenció, l’Associació Reintegra i el programa SICAR.cat d’Adoratrius. Seguim sumant!

Comptes i propers esdeveniments

Els comptes de 2018 auditats es van aprovar per unanimitat i a continuació es va exposar el pla operatiu per al que resta d’any, que inclou les jornades ‘Aliances locals per a municipis inclusius: Claus d’exit i noves experiències: tercer sector, món local, empreses i universitats’ (19.11.2019 a l’Espai Francesca Bonnemaison) i ‘Mentrestant, no tenim una renda bàsica. El sector opina‘ (28.11.2019 al CCCB), la celebraió del 10è aniversari de l’Agència de Comunicació Social (11.12.2019 al Col·legi de Periodistes) i la presentació al desembre de l’INSOCAT núm. 11 (data pendent de fixar). Des de la Comissió Territorial d’ECAS a Girona s’organitza, a més, un seminari de ‘Cocreació d’aliances. Factors d’èxit’ (14.11.2019) i una presentació de l’INSOCAT a Girona.

El rol d’ECAS en el context sociopolític

A partir del document de ‘Reflexió i debat al voltant del context sociopolític’, fruit del debat de l’assemblea d’octubre de 2017, es van posar en comú els neguits suscitats en els darrers mesos arran de la sentència del ‘procés’ i la consegüent mobilització. ECAS se sent interpel·lada per tot allò que afecta la realitat social, els drets i la convivència, i a més ha estat convidada a prendre part en diverses iniciatives que ens obliguen a pronunciar-nos, i és per això que s’ha considerat important donar espai a les entitats per compartir inquietuds i orientar la nostra acció. El comú denominador de les intervencions apunta cap a la impossibilitat d’abstreure’ns del context polític i, alhora, la necessitat de no perdre el focus i defensar en tot moment els drets humans, civils i socials, així com la prioritat de les polítiques socials.

Espai de reflexió estratègica: Pla d’Incidència 2020 – 2024 

L’última part de l’assemblea es va dedicar a treballar el Pla d’Incidència d’ECAS per als propers quatre anys en base a l’esborrany enviat prèviament, elaborat mitjançant una sèrie de sessions convocades per la Vocalia d’Incidència amb el suport del politòleg Fernando Díaz. A partir del resum de la feina feta fins al moment, es van exposar els quatre àmbits proposats com a prioritaris i es va debatre en grups per validar-los i mirar d’aprofundir en les línies a abordar dins de cada àmbit i la política pública o legislació concreta que caldria canviar per a cadascun dels temes. A partir d’aquest treball col·lectiu s’acabarà d’elaborar el Pla, que es compartirà amb les entitats d’ECAS i es ratificarà a la primera assemblea del 2020.

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.