Skip to content

 

 

info ASSEMBLEA OCTUBRE | 23.10.2020

La documentació de referència de l’assemblea està disponible online amb contrasenya: ECAS2020.

Alta participació i comiat de Sonia Fuertes

Un total de 79 entitats s’havien inscrit per participar, en tres casos mitjançant vot delegat, en la segona Assemblea General Ordinària d’ECAS de 2020, celebrada divendres 23 d’octubre online. Es tracta de la xifra més elevada en la història de la federació, gràcies a la facilitat d’accés que suposa el format virtual, tal com van comentar el president, Xavier Puig, i la secretària, Marta Cid.

La trobada va comptar amb la presència de Sonia Fuertes, que va expressar el seu agraïment per tots els anys d’aprenentatge a ECAS, “en contingut i en importància de dotar-se d’un marc on tothom senti reconeguda la seva veu i la pugui expressar de manera lliure”. La presidenta electa en el darrer mandat, que va exercir fins l’estiu de 2019, va reivindicar l’acció social transformadora i preventiva i la “intel·ligència col·lectiva per trobar espais de treball comú”. Xavier Puig li va traslladar de nou l’agraïment pel seu “talent i contribució cabdal” a ECAS i a la construcció del tercer sector. GRÀCIES, Sonia!

Comptes i balanç del mandat 2017-2020

Un cop aprovats els comptes de 2019 auditats, el gerent va exposar el balanç del mandat 2017-2020, que tenia com a objectius principals millorar la governança interna i la participació de les entitats, diversificar les veus d’ECAS, aprofundir en l’articulació del sector i combatre les desigualtats. Jordi Gusi va destacar la tendència a l’alça en nombre de socis i persones ateses pel conjunt d’entitats, així com la participació de la federació en 55 espais de representativitat a través dels quals contribuïm a la millora de les polítiques públiques i de l’actuació del sector. En clau interna, aquests tres anys hem vehiculat la nostra tasca a través de tres vocalies, set comissions i vuit grups de treball, hem estat part activa de tres iniciatives en aliança —Làbora, Lliures i Pobresa Zero-Justícia Global— i hem celebrat el desè aniversari de l’Agència de Comunicació Social.

Nou mandat de Xavier Puig com a president d’una Junta amb 23 membres

La candidatura presentada per renovar la Junta Directiva va ser aprovada amb un 95% dels vots emesos, ratificant així Xavier Puig com a president d’ECAS després d’un període en funcions fruit del relleu de Sonia Fuertes. Formen l’equip un total de 12 dones i 11 homes que a l’assemblea van expressar la seva il·lusió per contribuir al projecte col·lectiu amb “voluntat de servei i escolta”, fent una crida a “la implicació i la corresponsabilitat” de les entitats de la federació per fer front als reptes que ens proposem. Els tres eixos estratègics que es recullen al document de reflexions i propostes programàtiques 2020-2023 són la governança, la incidència i l’acció social. En relació al primer, Amparo Porcel va destacar la intenció de crear una comissió de governança i seguiment del codi ètic que vetlli per la transparència i el bon govern, potenciant alhora el sentiment de pertinença a ECAS i impulsant la generació de coneixement. Rosa Balaguer va apuntar breument les línies generals del Pla d’Incidència 2021-2025, elaborat per obtenir un major impacte al voltant de quatre temes principals: les polítiques de garantia de rendes, l’enfortiment i finançament de l’Estat de Benestar, l’ocupació i el treball decent, i la cohesió social en un sentit ampli, incloent l’àmbit de les migracions, la interculturalitat i l’acció comunitària, entre altres. A banda del lideratge de Xavier Puig, la resta de rols i les responsabilitats dins la Junta Directiva es distribuiran en la propera reunió. Us mantindrem informades!

Canvis interns i propers esdeveniments

Amb la publicació de l’oferta laboral per cercar un/a director/a general amb dedicació intensa i exclusiva a ECAS, s’inicia un procés de reorganització interna que inclou repensar i reconfigurar l’Agència de Comunicació Social per respondre als nous reptes d’incidència i generació de coneixement. En termes de recursos econòmics, per tal de satisfer la demanda expressada per les entitats membres d’una major independència, s’està treballant en una proposta d’increment de quotes després de 13 anys sense augments. Tal com va explicar Ferran Busquets en qualitat de tresorer, “estem definint com volem que sigui ECAS de forta”. Fins a finals d’any, la previsió de propers esdeveniments inclou la publicació d’una nova edició de l’informe INSOCAT i la presentació de la Brúixola comunitària.

Record per Montse Feu | El president d’ECAS va dedicar unes paraules a la companya Montse Feu, que ens va deixar el mes de març i a qui vam recordar amb un escrit de Teresa Crespo, amb qui van fer camí molts anys: “Trobarem a faltar el tarannà discret però constant de la Montse, que buscava un món millor per a tothom”.

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.