Programa Breakers: fabrícate un nuevo mundo24.02.2017 | La Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits organitza una nova edició del programa ‘Breakers: fabrícate un nuevo mundo‘. Aquest està impulsat per la Fundació Orange i els FabLabs de les diferents ciutats on es realitza i té per objectiu oferir la possibilitat de formació en cultura maker a joves en risc d’exclusió.

La cultura maker és un moviment social en desenvolupament basat en la màxima ‘si pots pensar-ho, pots fer-ho’. Són creadors que fan servir eines de la indústria tecnològica per a revolucionar la forma en què es fan els objectes, és a dir, crear coses tangibles fent servir les noves tecnologies. La seva màxima expressió està en l’ús de laboratoris de fabricació d’elements utilitzats a la Indústria 4.0, robòtica, electrònica o biotecnologia (FabLabs).

Es tracta d’un curs totalment gratuït, on els participants podran aprendre a fer ús d’una tecnologia innovadora, introduint-se en un nou món on podran treballar en equip, utilitzant impressores 3D, fent realitat tot el que imaginin.

Està dirigit a joves d’entre 16 i 23 anys, amb interès en la informàtica, la tecnologia o el disseny. A Barcelona hi ha dos FabLabs (laboratoris de fabricació) on es realitzarà aquest programa:

  • A l’espai Tinkerers (Esteve Terrades 1, Castelldefels) del 9 de març al 18 de maig, tots els dijous de 16 a 20h.   El proper dimarts 28 de febrer i el dijous 2 de març tindran lloc dues sessions de portes obertes a les instal·lacions de Tinkerers, amb l’objectiu que tots aquells interessats i interessades puguin conèixer més informació sobre el projecte Breakers. Les dos sessions es realitzaran de 17 a 19h.
  • A l’espai Soko Tech (Valles i Ribot 36, Barcelona) del 9 de març al 27 d’abril, tots els dimarts i dijous de 16 a 19h, amb l’excepció del primer dia que serà una jornada de quatre hores. El divendres dia 24 de 16h a 18h, hi haurà una jornada de portes obertes a les instal·lacions del Soko Tech per tots els interessats que desitgin conèixer una mica més sobre aquest projecte.

 

També es farà un curs a València, a Sevilla, a Madrid i a Bilbao.

Les inscripcions estan obertes.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 268 99 91 o bé adreçar-vos a:

Per veure algunes de les creacions fetes pels joves participants en anteriors edicions, podeu veure els perfils d’instagram dels FabLabs de les diferents ciutats (BarcelonaMadridValènciaSevilla o Bilbao).

Recommended Posts