openpobresa_parlament.jpg10.03.2014 | ECAS ha estat una de les nombroses entitats que ha participat aquesta tarda a la reunió ‘OpenPobresa’ que els partits de l’oposició ICV-EUiA, PSC i la CUP van convocar en resposta a la negativa de la Mesa del Parlament a que intervinguéssim al Ple sobre pobresa i desigualtats que se celebrarà aquest dimecres. La presidenta de la federació, Teresa Crespo, ha alertat sobre la situació crítica que vivim i el perill de cronificació de les bosses de pobresa a Catalunya, que afecten gairebé una cinquena part de la població: “No podem acceptar que la pobresa acabi sent estructural i es digui que no té remei, és una qüestió de prioritats”.

ECAS és una de les entitats membres de la plataforma Pobresa Zero que cada 17 d’octubre, Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, convoca una mobilització unitària, el darrer any amb el lema ‘La pobresa és evitable. Contra les desigualtats, justícia social’. També han assistit a OpenPobresa la Federació d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament, Arrels Fundació, CCOO i UGT, Unicef, la Taula del Tercer Sector i la Fundació Pere Tarrés. Una de les reivindicacions recurrents ha estat la reforma i millora del programa de Renda Mínima d’Inserció, que tal com ha dit Camil Ros, secretari de política sindical d’UGT, “no ha de ser una partida pressupostària, sinó un dret”. Àngels Guiteras, presidenta de la Taula, ha inclòs la RMI en la triada d’eixos bàsics per lluitar contra la pobresa, juntament amb les polítiques d’habitatge i les d’ocupació.

Els tres partits convocants de la reunió s’han compromès a traslladar al Ple de dimecres les recomanacions i demandes plantejades avui per les entitats.

Recull del ressò als mitjans de comunicació

 

Recommended Posts