20190916_Prevensi16.09.2019 | Organitza Fundació Ires, Intress i Institut de Psicologia Forense

L’Institut INTRESS, l’Institut de Psicologia Forense i la Fundació IRES organitzen la presentació oficial de PrevenSI, un nou recurs contra l’abús sexual infantil. L’acte tindrà lloc el proper divendres 27 de setembre a les 10h al CaixaForum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8).

També s’hi presentarà el vídeo promocional del projecte amb el qual s’iniciarà la campanya de difusió i sensibilització.

Inscripcions

PrevenSI

PrevenSI és un nou recurs especialitzat per a la prevenció de l’abús sexual infantil (ASI) i sorgeix com a conseqüència d’un llarg període d’anàlisi del problema i de pensar en les possibles estratègies per a poder-hi intervenir. Amb l’ajut de l’assessorament d’altres països europeus on aquesta iniciativa ja és una realitat (Regne Unit, Holanda i d’altres països europeus està actiu el programa de prevenció anomenat “Stop it Now!” i a Alemanya hi ha el Projecte Dunkelfeld).

PrevenSI aborda la realitat que es deriva de la pedofília i la pederàstia, algunes de les causes més importants de la violència sexual contra infants i adolescents. Les eines amb què desplegarà la seva activitat estaran organitzades i coordinades mitjançant una plataforma web especialitzada, que disposa de diversos recursos com una línia d’atenció online i telefònica, entre d’altres.

El que s’oferirà és orientació i recursos preventius a persones preocupades o coneixedores de casos d’ASI, atenció i derivació a pedòfils, usuaris d’imatges sexualment abusives (pornografia infantil) o persones que hagin realitzat comportaments d’ASI o similars. També proporcionarà suport i formació per la prevenció de l’ASI a professionals que treballen o atenen a infants o adolescents.

Recommended Posts