11.12.2020 | Presentació de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació

  • Han participat 32 dones treballadores de diferents sectors de 18 municipis catalans
  • La gestió dels treballs productius i els reproductius, la precarietat, les cures, les xarxes de suport, els aprenentatges per al futur són alguns dels temes que es tracten

Dones en temps de crisi: any 2020 és un homenatge dels ajuntaments membres de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació a les dones dels seus municipis que, amb les seves ocupacions diverses, han fet sostenible el dia a dia de la crisi de la COVID-19.

Aquesta sèrie documental sobre els treballs de les dones i els lideratges femenins vol contribuir a pluralitzar i donar major representativitat a les aportacions essencials de les dones en el context de pandèmia. En resposta a l’absència de veus i experiències femenines diverses acusada pels mitjans de comunicació durant l’actual situació sociosanitària, el projecte audiovisual presenta retrats allunyats de tòpics i d’estereotips de les vivències de dones de generacions, cultures, procedències, models familiars, opcions sexuals o capacitats molt diverses. Ho fa a partir dels testimonis de 32 dones, treballadores de diferents sectors, de 18 municipis catalans que formen part d’aquest observatori.

Dones en temps de crisi: any 2020 posa de manifest els canvis sobtats que s’han produït en el quotidià de les dones, que han tingut com a conseqüència la reinvenció de cada un dels aspectes que articulen les complexes relacions entre les cures, l’espai domèstic i l’espai laboral. Les propostes de canvi social que aquestes dones plantegen per al futur vertebren els dotze capítols d’aquesta sèrie documental.

Aquest és un projecte de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, instància de participació ciutadana, composta per ajuntaments de Catalunya. Al projecte Dones en temps de crisi: any 2020 hi ha participat les cineastes Nila Núñez Urgell (Lo que diran, 2017), Cristina Almirall Romeu i Raquel Marques (Tiempos de deseo, 2020). Una producció de Drac Màgic.

El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Acte de presentació: 14 de desembre

El proper dilluns 14 de desembre es donarà a conèixer Dones en temps de crisi: any 2020 en un acte virtual organitzat per l’Observatori on es podrà recórrer per primera vegada la plataforma de visionat en línia d’aquesta sèrie documental.

INSCRIPCIÓ A L’ACTE

Recommended Posts