Icona d'usos del temps03.11.2016 | La sensació de pobresa de temps per part de les persones treballadores de les entitats socials i la vivència desigual sobre el temps per part d’homes i dones, i segons la seva categoria professional són alguns dels factors que analitza l’estudi ‘Gestió del temps a les entitats socials: situació actual, reptes i dificultats. Diagnosi per avançar cap a una organització eficaç, sostenible i igualitària’, elaborat per DDiPAS amb el suport del Departament de Programes de Temps i Economia de les Cures de l’Ajuntament de Barcelona.

Desigualtats en la gestió dels temps

El document fa palès que la incidència de les mesures de gestió del temps a les entitats socials és major en els homes i en les persones amb càrrecs directius. En aquest sentit, planteja la necessitat d’encarar les mesures de millora organitzativa prenent en compte el desigual repartiment de treballs domèstics i de cura, aspecte que es dóna també a la societat en general. D’altra banda, les entitats han d’afrontar la dificultat objectiva de fer compatible l’atenció a les persones usuàries amb les necessitats del personal contractat.

La presentació de l’informe comptarà amb la participació de Jordi Via, Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària; Sara Berbel, gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local; Fina Rubio, presidenta de DDiPAS i Gemma Altell, membre de la junta directiva de l’entitat. Tindrà lloc dimarts 15 de novembre a partir de les 11h a la seu de DDiPAS (Via Laietana 54- 1a, Barcelona). Confirmeu l’assistència a donesdirectives@acciosocial.org.

Recommended Posts