04.05.2016 |  SIRECOVI, el Sistema de Registre i Comunicació de la Violència Institucional, dissenyat des de l’Àrea de Privació de Llibertat i Drets Humans de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona (OSPDH), serà presentat demà dijous 5 de maig a les 11.30 h al Saló de Graus de la Facultat de Dret (Av. Diagonal 684, Barcelona).

Tot i que no constitueix un mecanisme processal sobre els fets que es detectin, aquest SIRECOVI permetrà obtenir un diagnòstic sobre violència institucional, desenvolupar un sistema de comunicació amb organismes nacionals i internacionals, crear un mapa obert de situacions detectades, i generar una base documental per la continua millora. L’OSPDH treballa, des de fa 15 anys, en la recerca sobre el funcionament de les institucions del sistema penal i en la promoció dels drets humans, durant els quals ha identificat greus ineficiències davant casos de violència institucional i de tortura, i ha afrontat els obstacles per a l’obtenció d’informació acurada i actualitzada sobre la dimensió real d’aquesta problemàtica. Per tant, aquest nou sistema vol incidir de forma integrada mitjançant la prevenció i seguiment de les situacions detectades.

A la presentació hi intervindran Josep A. Plana Castellví, vicerector de Grup UB, TIC i Serveis Comuns (UB), Mar Campins, vicedegana de Recerca i Relacions Internacionals de la Facultat de Dret (UB), J.J. Queralt, director del Tranjus, Jaume Saura, membre del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura del Síndic de Greuges, Iñaki Rivera, director de l’OSPDH i Mònica Aranda, investigadora de l’OSPDH.

Recommended Posts