Prevenció conductes suïcides Intress22.09.2016 | Intress ha presentat aquest mes a Madrid, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, el seu primer protocol per a la prevenció, intervenció i postvención de la conducta suïcida. L’entitat publica així el seu primer informe, al qual seguiran altres publicacions amb l’objectiu de sensibilitzar el públic en general sobre realitats socials dels seus camps d’actuació.

Falsos mites sobre el suïcidi

L’informe sobre suïcidi vol fer front a la manca de programes nacionals per a la prevenció del suïcidi o d’un Observatori Nacional que col·labori amb les diferents institucions implicades. Ha estat elaborat per l’equip d’especialistes de l’Àrea de Salut Mental d’Intress, i remarca la importància d’eradicar una sèrie de falsos mites associats al suïcidi que poden dificultar-ne l’abordatge, com ara la creença que qui supera una crisi suïcida no té risc de recaure o que no es pot prevenir. El text informa sobre els factors de risc i de protecció i aporta recomanacions per a professionals i persones properes, així com per als mitjans de comunicació en el tractament d’informacions sobre suïcidi.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, 900.000 persones moren al món per suïcidi, havent augmentat un 60% en els darrers 45 anys. A l’Estat espanyol la mitjana és de 10 suïcidis al dia.

L’informe es pot descarregar en format PDF.

Recommended Posts