Coberta llibre 'Migrantes y refugiados'27.02.2017 | La Fundació Apip Acam publica el llibre ‘Migrantes y refugiados’ de Claire Rodier, directora del Groupe d’Information et de Soutien des Immigrés y cofundadora de Migreurop, amb la col·laboració de Catherin Portevin, periodista de Philosophie Magazine. El pròleg és de Lorenzo Cachón, catedràtic de Sociologia de la Universidad Complutense de Madrid.

Es tracta d’una reflexió sobre la gravetat i les conseqüències de la crisi humanitària que pateixen les milers de persones que intenten creuar el Mediterrani i la falta d’una política eficaç i responsable per part de les autoritats i institucions europees. Migrants, refugiats i desplaçats per la crueltat de la guerra i l’odi, que troben la mort al Mediterrani o s’enfronten a un paisatge de controls i menyspreu. Rodin exposa de manera concisa i directa els principals interrogants que sorgeixen arrel d’aquest drama col·lectiu i allunya dubtes i ambigüitats, tot mostrant el fracàs polític i institucional europeu i la incapacitat dels seus governs per fer front a la tragèdia.

 

Les entitats socials que estiguin interessades en disposar d’un exemplar gratuït s’han d’adreçar a hacer@fundacioapipacam.org

 

 

Recommended Posts