12.07.2023 | Reflexions Eleccions Generals 23-J 2023

Amb motiu de les eleccions generals al Congrés dels Diputats del proper 23 de juliol, des d’ECAS plantegem algunes reflexions, a través d’un document de posicionament, en relació a dues qüestions que considerem essencials en clau de cohesió social.

  • En primer lloc, l’obligació de fer efectius els drets bàsics, humans i socials de totes les persones perquè puguin projectar les seves vides amb llibertat i dignitat, així com relacionar-se entre elles en un pla d’equitat, respecte i reconeixement mutu.
  • En segon lloc, i per tal de fer possible el compliment d’aquests drets, la necessitat de desenvolupar plenament, consolidar i enfortir l’Estat de Benestar com a model de protecció amb una mirada universal i preventiva, capaç de fer realitat la igualtat d’oportunitats per al conjunt de la població.

En un clima de polarització social i crispació política com l’actual, ambdós objectius requereixen combatre els discursos d’odi per erradicar qualsevol tipus de discriminació i preservar els principis democràtics, informant amb rigor per desmuntar estereotips i prejudicis alhora que s’articula un relat que posi en valor la diversitat, la convivència i la construcció col·lectiva.

Davant una nova ocasió per marcar l’agenda i el rumb de les polítiques públiques a nivell estatal en els propers quatre anys, fem una crida a la responsabilitat i a la participació per aturar les forces d’ultradreta que amenacen la cohesió, la convivència i la democràcia. Cal prendre partit, votar i actuar perquè els discursos d’odi no guanyin terreny i tinguin la mínima presència pública, així com alçar la veu davant qualsevol actitud discriminatòria o excloent i ser proactius per preservar els valors democràtics, els Drets Humans i l’Estat de Benestar com a model de protecció universal. Des del tercer sector social continuarem treballant colze a colze amb els poders públics per una societat més justa i igualitària.

 

Consulta el document complet de posicionament Eleccions Generals 23-J 2023 | Reflexions des de l’àmbit social per la cohesió i la garantia de drets

 

Recommended Posts