20180720_Cafeteria-salesians-st-jordi23.07.2018 | Organitza Salesians Sant Jordi

Dimarts 17 de juliol es va inaugurar la cafeteria formativa i social ‘Marticoffe’ (Ronda del Guinardó 209), impulsada per la Plataforma Social dels Salesians a Martí- Codolar, una de les nou plataformes d’educació social de Salesians Sant Jordi a Catalunya.

Aquesta iniciativa sorgeix de la creença que la formació i la inserció dels joves en el món laboral és fonamental per aconseguir dotar-los d’autonomia, recursos i coneixement que transformin la seva vida i la de seu entorn més immediat. Es tracta d’una línia de treball que Salesians Sant Jordi està impulsant enèrgicament amb col·laboració amb Fundació Jovent, també dels Salesians.

‘Marticoffee’ és un projecte sorgit de la Xarxa de Foment de l’Ocupació Laboral en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic d’Horta-Guinardó. Per aquesta experiència laboral i formativa passaran cada any uns 40 joves que estan cursant Prelaborals de cuina i cambrer i també el PFI d’Auxiliar de Cuina a Martí Codolar.

A l’acte s’hi van fer presents Paco Estellés, director de Salesians Sant Jordi i també de la Fundació Jovent, Beatriz Martínez, Consellera de l’Àrea d’Ocupació del Districte Horta Guinardó i Raúl Lerones, director de la Plataforma Social dels Salesians a Martí-Codolar. Els tres van coincidir en la il·lusió que desperta aquest projecte de cara a donar eines d’aprenentatge i experiència de treball als joves en més dificultats.

Els joves del projecte van obsequiar a tots els assistents amb una petita degustació i una copa de cava. Es preveu que en breu també s’obri un altre projecte en aquesta línia anomenat ‘Cruïlla al punt’, una escola de cuina i restaurant obert el barri vinculat a la Plataforma Social dels Salesians a Ciutat Meridiana.

Recommended Posts