Cimera de l'ONU sobre refugiats08.09.2016 | L’Associació Salut i Família participarà a la cimera sobre refugiats i migrants convocada per Nacions Unides el proper 19 de setembre a la seva seu de Nova York.

L’entitat estarà representada pel seu vicepresident, Eduard Sagarra i Trias. És una de les tres entitats de l’Estat espanyol que participa, juntament amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR)SOS Racisme.

Aquesta és la primera vegada que les Nacions Unides convoca una cimera de caps d’Estat i de Govern, amb la participació de representants de la societat civil per analitzar els grans desplaçaments de refugiats i migrants i formular una resposta internacional més humanitària i integrada.

Amb la cimera es pretén reforçar la governança internacional de la immigració i l’asil, i crear un sistema de resposta més responsable i previsible davant els grans desplaçaments de refugiats i migrants.

El 20 de setembre tindrà lloc la cimera de líders sobre refugiats, sota el lideratge del president dels Estats Units Barack Obama. Ambdues reunions volen ser complementàries en matèria de dret internacional, migracions i desplaçaments forçats.

Presentació de l’informe sobre infància i migracions d’UNICEF a Madrid

D’altra banda, la directora general de Salut i Família, Elvira Méndez, participarà el mateix dia, 19 de setembre, en la presentació de l’informe internacional La infància en el context de les migracions internacionals elaborat per UNICEF. Aquesta presentació tindrà lloc al CaixaForum de Madrid.

L’informe presenta a través de dades i anàlisi, la situació global dels nens desplaçats, refugiats, sol·licitants d’asil i migrants internacionals. L’anàlisi conté també descriu la situació dels infants per regió i planteja els reptes als quals cal donar una resposta.

Recommended Posts