16.04.2013 | Recull de les activitats de les entitats membres d’ECAS per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Roses solidàries de la Fundació IReS
La Fundació IReS repartirà roses solidàries a canvi d’un donatiu per poder mantenir el projecte Aferra’t de lluita contra la pobresa, que enguany ha comptat amb el suport de la Marató contra la pobresa. La parada de situarà davant de l’Hotel Majestic (Passeig de Gràcia 68) i també compta amb el suport del taller floral Bouquet.

Dóna una segona vida als teus llibres per la inserció laboral de persones amb malaltia mental 
Femarec vendrà llibres de segona mà (a un preu simbòlic d’entre 2 i 5 euros) per recaptar fons per al projecte FemVia Prelaboral d’inserció laboral de persones amb Trastorn Mental Sever. Podeu aportar els vostres llibres als centres de Femarec, que us agrairà la vostra participació amb un punt de llibre. Nota de premsa (pdf)

Recicla Cultura amb Servei Solidari
Servei Solidari vendrà llibres de segona mà recollits a través de la campanya #ReciclaCultura  que ajudaran a finançar cursos d’alfabetització i llegua per a persones nouvingudes. L’entitat  se situarà en tres parades a la Rambla Catalunya, la Rambla del Raval i la Plaça Sant Jaume.

Roses per encàrrec a Projecte Home
Pots encarregar les teves roses solidàries a Projecte Home Catalunya (info@projectehome.org | 93 298 98 75), que ofereix un servei per a les empreses que vulguin obsequiar als seus treballadors. Les roses també es podran comprar el dia de Sant Jordi als centres de l’entitat i a les següents parades: Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes 204), Montcada i Reixac (c/Major) i Montgat (Plaça de les Mallorquines).

‘Setmana solidària del llibre’ a Tarragona
Del 22 al 26 d’abril, Cerc@ vendrà llibres per recaptar fons per a l’empresa d’inserció de dones Beautiful a la seu de l’entitat (Baró de les IV Torres 22, baixos A, Tarragona). El preu del llibre el posa el comprador! +info

‘El nostre centre, la nostra llar’, el llibre de REIR
REIR vendrà a 10€ el conte infantil El nostre centre, la nostra llar, editat per l’entitat,  en una parada a Granollers (carrer Anselm Clavé). Narra el dia a dia de dos infants, el Víctor i la Maria, en un centre d’acollida.

Les experiències d’un voluntari amb persones sense sostre recollides en un llibre
Arrels Fundació celebra  la diada de Sant Jordi amb una parada a la Rambla del Raval de Barcelona, on es podrà comprar per 8€ el llibre Con cartrones por la calle, en què Enrique Richard, un dels voluntaris més veterans de l’entitat, recopila les vivències de 10 anys atenent i acompanyant persones sense sostre a la ciutat de Barcelona. El llibre es presenta aquest dimecres 17 d’abril. Notícia a El Periódico (PDF).

Roses a Manresa solidàries amb Mercè Fontanilles
El Centre d’Acolliment Estrep per adolescents en situació de desemparament de la Fundació Mercè Fontanilles muntarà dues parades de venta solidària de roses al mig de Manresa: una a la Plaça Clavé i l’altra al segon tram del Passeig Pere III (davant del Caprabo). Amb aquesta iniciativa s’intenta promoure el coneixement i gaudi de la riquesa de la nostra festa nacional, a tots els nois que atén l’entitat, majoritàriament provinents d’altres països, que creu que la participació és la millor manera d’entendre i viure aquesta festa: “Us convidem a tots a comprar una rosa als nostres nois, que us han preparat un punt de llibre molt especial. El que s’intenta no és el guany econòmic si no la preparació prèvia i l’il·lusió per la participació i interacció amb els destinataris per part  de tots els nois, però si tenim beneficis els destinarem a fer activitats diverses en les colònies d’estiu. Moltes gràcies a tots i Feliç Diada de Sant Jordi”.

Venda de roses al Raval
Estand a càrrec del grup de dones del Centre Cabíria Apip-Acam, de la Fundació Apip-Acam. +info: fundacioapipacam@fundaciopaipacam.org

Festival  Cívic Fort Pienc
En el marc d’aquest festival que se celebra al Centre Cívic Fort Pienc de Barcelona, organitzat per la Fundació Apip-Acam en col·laboració amb Metamoreje, es duran a terme les següents activitats:

  • Jardineres al Carrer Ribes “Fem escola- Fem barri”
  • Instal·lació decora el barri: “ Llibres –flors per Sant Jordi”: Taller infantil de roses de paper
  • Projecció de videoart: Grafiti virtual

+info: fundacioapipacam@fundaciopaipacam.org

Presentació de Colors de nit. Reflexions interactives d’un educador social
 
El 23 d’abril a les 12 hores, Fundació Plataforma Educativa celebra al CaixaFòrum Girona/Fontana d’Or (c/ Ciutadans 19, Girona) l’Entrega dels 1rs Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras i presenta el llibre de Pep Plana Colors de nit. Reflexions interactives d’un educador social. Es tracta del cinquè llibre publicat per Plataforma Educativa, que es podrà descarregar gratuïtament a través del web de descàrrega de Plataforma Educativa. +info (web PE) | Targetó dels actes (PDF)

Roses solidàries al Passeig de Gràcia
La Fundació Comtal vendrà roses solidàries des de les 9 del matí en una paradeta al Passeig de Gràcia 73-75, en un espai cedit –per segon any consecutiu– per l’Hotel Condes de Barcelona. +info (web Fundació Comtal)

 

Recommended Posts