08.02.2019 | Organitza ABD

ABD ha llençat l’espot #SempreÀngela amb l’objectiu de combatre la discriminació a la vellesa. Acompanya des d’una mirada íntima i quotidiana a l’Àngela, una noia de 20 anys. La veiem en el seu dia a dia i la veiem quan, mirant-se al mirall, passen els anys i ja en té 80. Segueix sent la mateixa persona, fent les mateixes coses, amb la mateixa essència, però amb més experiència.

Aquest treball persegueix l’objectiu d’acabar amb l’edatisme (el què nosaltres considerem discriminació i rebuig a l’envelliment) i posar al centre l’envelliment. En una societat accelerada, que premia allò nou i jove i censura tot el que representa fer-se gran, volem aturar-nos i posar consciència en què totes les persones envellim i tenim dret a viure una vellesa digna on totes les opcions de vida siguin respectades.

Bon tracte, jo també vull envellir dignament

El vídeo forma part del programa ‘Bon tracte, jo també vull envellir dignament’, que treballa per generar estratègies per fer ressorgir els valors de bon tracte i respecte a les persones quan envelleixen. Aquest projecte va dirigit a infants i joves d’entre 7 i 21 anys de centres educatius de primària, secundària, batxillerat i formació professional d’arreu de Catalunya. També s’ha elaborat el manual de conscienciació Fem un tracte? i, periòdicament, es creen espais de diàleg en diferents centres educatius de tot Catalunya, així com diverses activitats intergeneracionals.

 

 

Recommended Posts