24.05.2018 | Nota de premsa de la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social

  • El guardó, concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector, es lliura avui a Barcelona en el marc de la 6a Jornada DDiPAS ‘Comunicació i gènere en diàleg a les entitats socials’
  • Sílvia Aldavert és referent en l’equitat de gènere pel seu treball vinculat a la defensa i promoció dels drets sexuals i reproductius.

Barcelona, 24 de maig de 2018

La sisena edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector, reconeix aquest 2018 la trajectòria de Sílvia Aldavert i Garcia, llicenciada en Ciències Polítiques i actual Coordinadora de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB). El lliurament del premi tindrà lloc aquesta tarda a les 18:30h al Caixa Fòrum de Barcelona, en el marc de la 6a Jornada DDiPAS: ‘Comunicació i gènere en diàleg a les entitats socials. L’acte inclourà la conferència d’Irene Yúfera, professora del Departament d’educació lingüística i literatura de la UB: ‘Per una comunicació igualitària en entorns professionals’ i una taula d’experiències comunicatives amb visió de gènere.

L’elecció de Sílvia Aldavert reconeix la seva trajectòria destacada en l’apoderament de nenes i dones a través del seu treball vinculat al lideratge de projectes relatius a la defensa i promoció dels drets sexuals i reproductius, fent especial menció a la seva llarga i transversal lluita feminista en defensa dels drets més fonamentals de les dones. El jurat també ha valorat  en gran mesura la seva internacionalitat tot destacant la seva participació com a ponent en el primer acte de la història que una entitat catalana ha  realitzat dins del programa oficial de la Comissió de la Condició Social i Jurídica de les Dones de Nacions Unides, on es va posar en relleu la relació que hi ha entre els drets i l’autonomia sexual i reproductiva de les dones i nenes amb els seus drets econòmics, la seva independència i apoderament.

Sobre el Premi Aspàsia

El Premi ASPÀSIA té per objectiu valorar la trajectòria vital i professional de persones que, amb les seves iniciatives i accions, hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones. És un reconeixement al compromís i el treball realitzat des de la praxi, la reflexió i/o la recerca que valora l’impacte social de les actuacions dutes a terme. Els moviments veïnals i associatius, les organitzacions socials, col·legis professionals i centres educatius són espais naturals de participació en el desenvolupament d’aquestes trajectòries destacades.

El jurat del Premi està format per diverses persones vinculades a l’àmbit social i al Tercer Sector, entre les quals destaquen Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB i guanyadora de la IV edició del premi Aspàsia 2016, Inma Sau, pediatra experta en mutilació genital femenina i guanyadora de la V edició del premi Aspàsia 2017 i representants de la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector.

 

Recommended Posts