17.08.2012 | El Síndic de Greuges ha denunciat greus retards en el pagament de centenars d’expedients de Renda Mínima d’Inserció (RMI), informa avui El Periódico. Segons el Síndic, “diversos centenars de beneficiaris” que van quedar exclosos del programa l’agost de 2011 arran del canvi en la forma de pagament, però que després van ser readmesos, han estat fins a vuit mesos sense ingressos.

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, recorda a l’article d’El Periódico que la manca de transparència del Govern en relació al programa de RMI “és una de les qüestions més vergonyoses de l’assumpte”: un any després del caos generat per detectar possibles casos de frau, aquests no s’han arribat a quantificar, i ara mateix tampoc se sap quants expedients hi ha en espera de resolució o cobrament. Crespo demana a la Generalitat que “aclareixi d’una vegada qui pot cobrar la RMI i, sobretot, determini què passarà amb els que es queden fora”.

ECAS  compta amb un Grup de Treball específic per a aquest tema que al maig va entregar al Govern un document de Propostes i reflexions al voltant del programa de Renda Mínima d’Inserció, després d’elaborar al setembre de 2011 un primer Informe per a la millora del programa de Renda Mínima d’Inserció i la creació de nous recursos contra la pobresa i l’exclusió social. (Els podeu consultar tots dos aquí.)

 

Recommended Posts