20170921_Sirga26.09.2017 | Gestiona Fundació SURT

La Fundació SURT ha obert el centre d’acollida Sirga que compta amb 24 places d’urgència i llarga estada per a dones que han sobreviscut violències masclistes i els seus fills, filles i altres familiars a càrrec. Es proposa un nou model d’atenció on no limita l’atenció a les dones que pateixen violència masclista per part d’una parella o exparella, sinó que inclou l’atenció davant altres expressions, com els matrimonis forçats, la violència en l’àmbit familiar o el tràfic amb finalitat d’explotació sexual.

Així, el model de Sirga respon a la mirada integral del fenomen que fa la llei catalana 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista i ofereix acompanyament a dones que han patit violència masclista en diversos àmbits.

La concepció i manera de treballar l’apoderament econòmic amb les dones que han viscut situació de violència masclista és una altra peça diferencial del model d’atenció plantejat a Sirga, que es proposa explícitament superar l’assistencialisme i situar l’autonomia econòmica és una peça transversal del procés de recuperació.

Respectar els ritmes, necessitats i maneres de fer de cada dona en tot aspecte de la pròpia vida, com la forma de criança desitjada, és una premissa bàsica del funcionament del recurs.

El recurs proporciona un espai de seguretat, respir, contenció emocional i suport educatiu i psicològic per tal que les dones puguin reflexionar sobre la seva situació i les diferents alternatives i, així, prendre decisions sobre el seu futur.

També, es dirigeix a garantir acompanyament emocional, psicològic i educatiu als infants i adolescents acollis/des, visibilitzar-los/les com a subjectes que necessiten una atenció específica per recuperar-se de la violència masclista i ajudar-los/les a construir un model de relació interpersonal igualitari i de resolució dialogada dels conflictes.

Sirga atendrà dones i infants i adolescents tinguin o no la situació administrativa regularitzada i hagin interposat o no denúncia per la situació de violència masclista viscuda.

El nou recurs està a disposició dels serveis socials dels ajuntaments que requereixin derivar-hi dones, cisgènere i transgènere.

Per a més informació, truqueu al 93 342 83 80 o escriviu a laura.macaya@surt.org.

Recommended Posts