20181102_Curs-migracions-FAS01.11.2018 | Organitza Fundació Autònoma Solidària, Fundació Solidaritat UB, UPF Solidària i el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC

El taller ‘Drets humans, migracions i asil’ tindrà lloc cada dilluns i dimecres a partir del dia 12 de novembre fins al 3 de desembre, de 16 a les 19h a la seu de Lafede.cat (Tàpies 1-3, Barcelona). Està dividit en 7 sessions d’assistència obligatòria (o fins a un 80%, amb justificació pertinent), i té un cost de 40 euros. Es reconeixeran 2 crèdits acadèmics a estudiants de la UAB i 1 crèdit a estudiants de la UB, UPF i  UPC.

Aquest curs s’adreça a estudiants de les universitats mencionades amb un interès per les qüestions migratòries, la protecció internacional i els drets de les persones migrants i refugiades, posant especial èmfasi en menors i dones. Les diferents sessions combinaran continguts teòrics amb dinàmiques participatives i també amb l’expertesa de professionals de diferents entitats, així com de l’equip tècnic del programa Acollida de la FAS.

L’objectiu principal del curs és sensibilitzar i formar a les participants sobre les causes dels desplaçaments forçosos i les vulneracions de drets humans que van associades als fenòmens migratoris globals. A més, es pretén ampliar les seves capacitats d’anàlisi i reflexió critiques respecte a les polítiques migratòries que es duen a terme tant de l’estat espanyol com d’Europa. Seguint amb aquest objectiu, es busca que puguin plantejar possibles solucions o alternatives a la problemàtica, i donar visibilitat a entitats i iniciatives d’àmbit local que treballen en favor de les persones migrants i refugiades. A més el curs pretén oferir eines d’acció transformadores tant individuals com col·lectives, d’incidència social i política.

Programa (PDF)

Formulari d’inscripció

Per a més informació, podeu adreçar-vos a fas.acollida@uab.cat.

Recommended Posts