29.09.2014 | A través decartell_tancarem_el_cie la campanya ‘Tancarem el CIE de Barcelona’, moviments socials i associacions convoquen mobilitzacions per denunciar els Centres d’Internaments d’Estrangers (CIE): “un espai que no garanteix la seguretat i els drets de les persones retingudes; un lloc que priva de llibertat de persones que no han comès cap delicte, una realitat que xoca frontalment amb els Drets humans; un centre on es donen situacions d’abusos i agressions per part dels policies a les persones retingudes al CIE; un centre sense mecanismes de transparència ni de rendició de comptes a la societat”.

Divendres 17 d’octubre tindrà lloc un míting a les 19 hores a les Cotxeres de Sants i dissabte 28 d’octubre una mobilització popular per envoltar el CIE de Barcelona, a la Zona Franca.

La campanya (llegir manifest) ja compta amb l’adhesió d’un centenar d’entitats i col·lectius i de 1000 persones (adherir-te com a col·lectiu | adherir-te individualment). I es difon a les xarxes socials amb el hashtag #tancaremelCIE.

TV3 es va fer ressò ahir de la realitat del CIE de Barcelona i de l’experiència d’immigrants que hi ha estat internats a través del reportatge ‘CIE, presó administrativa, que dóna veu també a la Fundació Migra Studium, la Plataforma Tanquem els CIEs, SOS Racisme o la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura.

 

 

 

Recommended Posts