22.03.2012 | Els treballadors socials, a través del col·legi professional que els representa, s’han ofert col·laborar a voluntàriament amb el Síndic de Greuges en la revisió dels 700 expedients de renda mínima d’inserció (RMI) denegats que l’oficina encapçalada per Rafael Ribó està investigant. L’objectiu és que la resolució dels casos es faci efectiva amb la major diligència possible, per tal que les persones i famílies que hi tenen dret, rebin  l’ajut.

L’oferiment, expressat per la degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Núria Carrera, en una reunió amb el Síndic, pretén desencallar la situació de col·lapse que pateix el programa . Segons la nota feta pública pel Col·legi, “els treballadors socials veuen com la nova llei que regula la RMI està deixant sense cap tipus d’ingrés nombroses persones per la via del silenci administratiu”, ja que les sol·licituds que no es resolen en el termini de quatre mesos queden automàticament denegades. A més, afirmen que “hi ha sol·licituds tramitades abans de l’entrada en vigor de la normativa (l’1 d’agost de 2011) pendents de valorar i expedients aprovats amb fins a deu mesos de retard en el pagament”.

El procés obert per l’oficina del Síndic a partir de les queixes dels ciutadans pretén analitzar de forma individualitzada els motius de denegació o impagament de la RMI a unes 700 persones i famílies que han deixat de percebre l’ajut sense ser informats mitjançant una resolució motivada de la Generalitat.

Nota de premsa del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

Recommended Posts