20181112_Desigualtats-socials-en-salut12.11.2018 | Organitza l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La VIII Jornada de la inclusió social ‘Les desigualtats socials en la salut. Actius comunitaris i innovadors per a una salut inclusiva’ tindrà lloc el 29 de novembre de 9 a 14h a l’Edifici Neàpolis (Rambla de l’Exposició 59-69, Vilanova i la Geltrú).

Comptarà amb Joan Benach, politòleg i professor titular del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, director del Grup d’Investigació en Desigualtats en Salut, i codirector del Public Policy Center (UPF-John Hopkins University, EEUU). Benach ha publicat i col·laborat en diferents estudis sobre precarietat laboral i salut, el copagament sanitari i la desigualtat, i l’estat de benestar i la salut. També hi participarà Maribel Pasarin, metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública, i directora de l’Observatori de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (OBSAL). També ha estat vinculada des de l’inici a Barcelona Salut als Barris, un programa d’intervenció comunitària.

A més, durant la jornada es podran conèixer projectes reconeguts i premiats com a bones pràctiques, tant en matèria de prevenció com de promoció de la salut: el projecte d’acció comunitària ‘Radars’, adreçat a detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans i a pal·liar l’impacte de la solitud no desitjada, i que es du a terme a diferents barris de Barcelona; el projecte de l’Ajuntament de Salt ‘Joves Vip’, que promou hàbits i estils de vida saludable del jovent per una millora de la relació amb el propi cos, ment, emocions i amb l’entorn; i un projecte amb segell vilanoví, ‘Actua, tots per tots’ del Grup Atra, que des d’una perspectiva inclusiva i comunitària, fomenta el suport a la vida autònoma de persones amb trastorn mental a través del voluntariat.

La jornada serà conduïda i moderada per la periodista Carla Benito, coordinadora del Diari de la Sanitat, que té la voluntat de crear eines útils per les comunitats que estan en primera línia en la defensa dels drets essencials (educació, salut, treball, habitatge…).

Programa (PDF)

Inscripcions

La inscripció és gratuïta i les places són limitades. Per a qualsevol aclariment, podeu contactar amb vnginclusio@vilanova.cat o al 93 914 00 00 (extensions 3426 o 3423).

Recommended Posts